Niğde ODTÜ Koleji, Ankara'da ODTÜ okullarının katılımıyla gerçekleşen 13. yarıyıl seminerine katıldı.


 Açılışını Prof. Dr. Okan Tarhan’ın yaptığı eğitim semineri ODTÜ Ankara, Niğde, Kayseri, Manisa, Mersin, Konya, Kocaeli, Denizli okullarının katılımıyla gerçekleşti. ODTÜ Geliştirme Vakfı'nın tertiplediği eğitim seminerine Niğde'den 15 olmak Üzere toplam 300'e yakın öğretmen katıldı.

Yerli ve yabancı birçok akademisyen ve eğitimcinin katıldığı seminer 3 gün sürdü.   Konuyla ilgili açıklama yapan  ODTÜ Geliştirme Vakfı Niğde Okulları Müdürü Aydın Akbaş ;


26-29 Ocak 2014 tarihleri arasında ODTÜ Geliştirme Vakfı Ankara Okullarında gerçekleştirilen eğitim seminerinde 21. yüzyılda öğrenme, öğretme, öğrenci ve okul profilleri, öğrenme odaklı okul kültürü oluşturma, öğretmenin sınıf liderliği, motivasyon, etkili öğretim, derslerde ölçme ve değerlendirme, iletişim gibi birçok konu ele alınmıştır. Seminere akademisyen olarak Prof. Dr. İnayet AYDIN, Prof. Dr. Abdurrahman TANRIÖĞEN, Prof. Dr. Necati CEMALOĞLU, Prof. Dr. Bahar GÖKLER, Doç. Dr. Erdinç ÇAKIROĞLU, Doç. Dr. Mine IŞIKSAL, Doç. Dr. Levent İNCE, Doç. Dr. Ferda GÜRSEL, Dr. Menekşe BOZ, Kayhan KARLI, Grant KEMPTON, Ann WILSON, Nevin DÖLEK, Ceyda ÖZTEKİN katılmıştır. Alanlarında uzman öğretim üyelerinin verdiği eğitimlerinin yanı sıra Matematik, İngilizce, Sosyal Bilgiler, Sınıf Öğretmenliği gibi birçok alanlarda Türkiye’nin dört bir yanındaki ODTÜ Okullarından gelen öğretmenler paylaşım toplantıları yapmışlardır.



Okulumuzdan çeşitli branşlardan 15 öğretmenimiz bu seminere katılarak 21. yüzyılda öğrencileri hayata hazırlama ve kendi alanlarında etkili öğretim konusunda uzmanlardan destek almışlardır. Ayrıca farklı okullardan gelen öğretmenlerle kendi deneyimlerini ve birikimlerini paylaşma imkanı bulmuşlardır. ODTÜ Niğde Okulları olarak öğretmenlerimizin sürekli gelişimlerini desteklemek amacıyla 13 yıldır kesintisiz olarak ODTÜ Yarıyıl seminerlerine katılmış bulunuyoruz.  Ayrıca her yıl Ağustos ayında yine ODTÜ tarafından düzenlenen sene başı oryantasyon ve hazırlık seminerlerine de katılmaktayız. Bunun yanında eğitim alanında yapılan her türlü çalışmayı da takip etmekteyiz. Her zaman daha iyisini yapabilmek ve öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek gayesiyle öğretmenlerimizin mesleki gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”dedi.






Editör: TE Bilişim