Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından “Doğuma Hazırlık Sınıfı Eğitici Eğitimi Kursu” gerçekleştirildi.


Mersin Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen kurs ile ilgili Sürekli Eğitim Merkezi tarafından yapılan açıklamada “Doğuma Hazırlık Sınıfı Eğitici Eğitimi Kursu”nun “Doğuma Hazırlık” konusunda açılacak olan kurslarda görev yapacak ebe, hemşire ve doktorları yetiştirmek amacıyla düzenlendiği belirtildi.

Ülkemizde “Doğuma Hazırlık” konusunun Sağlık Bakanlığı tarafından desteklendiği ve teşvik edildiği belirtilen açıklamada günümüzde bebek bekleyen birçok çiftin olumlu bir doğum deneyimi yaşamak amacıyla bu kurslara katılmak istedikleri bunun sonucunda da bu tür kursları düzenleyecek ebe, hemşire ve doktorlara  ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Hülya Okumuş, Şifa Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Keziban Yenal, Pamukkale Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Pınar Serçekuş ve Niğde Üniversitesin'den Yrd. Doç. Dr. Gözde Gökçe İsbir'in eğitimci olarak görev aldığı kursa Niğde ve civar illerde görev yapan ebe, hemşire ve doktorların yanı sıra ebelik öğrencilerinden oluşan toplam 42 kişinin katıldığı bildirildi.


 

Editör: TE Bilişim