Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (NÜSEM), Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerine üç farklı alanda sertifika programı düzenledi.



Kimya Kulübü İşbirliği ile düzenlenen programların ilki 23 Aralık 2012 tarihinde gerçekleştirildi. İlaç, fonksiyonel gıda veya besin desteği üretimi yapan alanlarda çalışmayı düşünen öğrencilere ve mezunlara yönelik yapılan programda kalite sistemlerinin önemli bir bileşeni olan Validasyon Kalifikasyon Temel Eğitimi (VAL-K) verildi.

24 Aralık 2012 tarihinde ise İyi Laboratuvar Uygulamaları (GLP) eğitim programı düzenlendi. Eğitim ile kursiyerlere laboratuvar hizmeti üreten işletmeler, kalite süreçleri ve laboratuvar çalışmalarındaki uluslararası standartlar anlatıldı.

25 Aralık 2012 tarihinde gerçekleştirilen İş Sağlığı ve İş Güvenliği (TS 18001 OHSAS) programı ile de kimyasal veya biyokimyasal işlemler/analizler yapan işletmelerdeki güvenlik, kalite süreçleri ve işletme içi iş güvenliği düzenlemeleri ile risk analizi çalışmalarındaki ulusal standartlar hakkında bilgi verildi.





Editör: TE Bilişim