Niğde Üniversitesi tarafından yaşam boyu eğitim öğretimi desteklemek ve Kent-Üniversite işbirliğine katkı sağlamak amacıyla 2010 yılında kurulan Sürekli Eğitim Merkezi, yeni dönemde yeni kurslarla eğitimlerine devam ediyor.

Kurulduğu tarihten bu yana farklı alanlarda çok sayıda kurs gerçekleştiren merkez, son olarak Niğde’de bir ilk olan eskrim ve okçuluk kursları düzenledi. Her yaştan kişilerin katılabildiği eskrim ve okçuluk eğitimleri Salı ve Cuma günleri 17.00-20.00 saatleri arasında Aşağı Kayabaşı Yerleşkesinde bulunan spor salonunda gerçekleştiriliyor.

Eskrim ve Okçuluk Federasyonlarına bağlı uzman eğitmenlerin yönetiminde uygulanan programların talep olması durumunda farklı zaman ve saatlerde açılacağı ifade edildi.

2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (NÜSEM) bünyesinde devam eden kurslar şunlar;

Temel Eğitime Destek Kursları, Hobi Resim Kursu, Eskrim Kursu, Okçuluk Kursu, Orff Eğitimi, Piyano Eğitimi, Pop Gitar Eğitimi, Satranç Kursu, Temel Müzik Eğitimi, Yönetici Asistanlığı, İş Güvenliği Uzmanlığı, Ney Eğitimi, Web Tasarım, İşaret Dili Programı,      2015-İ.S.G. Aralık Dönemi Sınavına Hazırlık Kamp Programı, Genel İngilizce, Genel Muhasebe. 

Editör: TE Bilişim