Niğde Üniversitesi’nin kent-üniversite işbirliğine katkı sağlamak ve yaşam boyu eğitim öğretimi desteklemek amacıyla kurduğu Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (NÜSEM) faaliyetlerine başladı.
Eğitim ve sosyal etkinlik programları düzenleyerek kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve uluslararası kuruluşlar ile işbirliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak ve yaşam boyu eğitim ve öğretimi desteklemek amacıyla oluşturulan merkezde ilk aşamada hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 3 seviyede İngilizce kursu düzenlendi. Merkez 11 Aralık 2010 tarihinde yapılacak ALES sınavı içinde hızlandırılmış eğitim programı hazırladı.
NÜSEM’in faaliyetlerine başlaması nedeniyle Yabancı Diller Yüksekokulu’nda bir kokteyl verildi. Dekanlar, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulları müdürleri, kurs öğrencileri ve öğretim elemanlarının katıldığı kokteyl öncesi kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür “Bildiğiniz gibi insanın doğumundan ölümüne kadar öğrenme hiç bitmiyor. Her yaşta her an bir öğrenme ile karşı karşıya kalıyoruz. Toplumumuzda öğrenmenin yaşı yoktur diye de bir deyim var. Avrupa Birliği ile birlikte yaşam boyu öğrenim bizim de gündemimize girdi” diye konuştu. 
Rektör Prof. Dr. Adnan Görür Niğde Üniversitesi’nin Sürekli Eğitim Merkezi’ni kurmakta geç kaldığını vurgulayarak NÜSEM’in kurulması ile birlikte bu açığın hızla kapatılacağını söyledi. Görür, merkezin ilk etapta yabancı dil kurslarıyla işe başladığını bundan sonraki süreçte ise toplumun her kesimini, kamu kurumlarını, sivil toplum örgütlerini, uluslararası kuruluşları da kapsayacak şekilde bir eğitim planı yapacağını belirtti.
Yrd. Doç. Dr. Recep Özkan’ın müdürlüğünü yaptığı Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi şu an itibariyle hafta içi ve hafta sonu başlangıç, orta ve ileri seviyelerde olmak üzere İngilizce kursu veriyor. Merkez 6 Kasımda başlayacak hafta sonu programıyla hızlandırılmış ALES kursu da verecek. 
Rusça, Japonca, Arapça ve Osmanlıca dillerinde kursların da açılması planlanan Merkezde eğitim 15-20 kişilik dil öğrenimine uygun donanımlı sınıflar da gerçekleştiriliyor. 
Sürekli Eğitim Merkezi, üniversite personeli, öğrenciler, gerçek ve tüzel kişiler, kamu kuruluşları ile özel sektöre ihtiyaç duydukları alanlarda eğitim programları düzenleyecek.
3 ay sürecek (96 saat) İngilizce kursunun fiyatı 465 lira, 5 hafta sürecek olan (30 saat) hızlandırılmış ALES kursunun ücreti ise 200 lira olarak belirlendi.
 
 
Editör: TE Bilişim