Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (NÜSEM) tarafından üçüncüsü düzenlenen “Doğuma Hazırlık Sınıfı Eğitici Eğitimi Kursu” 25-28 Ağustos 2014 tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirildi.

Bakü'de gebelik ve doğum hizmeti sunan bir kurumun isteği doğrultusunda gerçekleştirilen kursa doktorlar, perinatal psikolog, spor eğitmeni, kurum menajeri ve işletme sahiplerinden oluşan 9 kişilik bir grup katıldı.

Niğde Üniversitesi Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü Öğretim Elemanlarından Yrd. Doç. Dr. Gözde Gökçe İsbir'in eğitimci olarak görev aldığı kursun ilk gününde kursiyerlere doğuma hazırlık sınıfı felsefeleri, eğitim modelleri, doğuma hazırlık sınıfının yürütülme ilkeleri, doğuma hazırlıkta kas egzersizleri, nefes ve gevşeme egzersizlerinin önemi ve uygulama ilkeleri hakkında detaylı teorik bilgi verildi.

İkinci gününde kas germe egzersizleri, nefes egzersizleri, gevşeme egzersizleri, masaj teknikleri ve doğum pozisyonlarının uygulamalı olarak gösterildiği kursun son iki gününde ise 8 haftalık gebelere yönelik doğuma hazırlık sınıfı programının içeriği sunularak uygulamada karşılaşılabilecek problemlere yönelik çözüm önerileri tartışıldı.  

Kapanış kokteyli ile sona eren kurs sonunda katılım belgelerini alan kursiyerler "Doğuma Hazırlık Sınıfı Eğitici Eğitimi Kursu"nun Bakü'de ilk kez düzenlendiğini bu nedenle büyük önem taşıdığını ifade ederek bu kursu düzenleyen Niğde Üniversitesi’ne teşekkür ettiler.

Doğuma Hazırlık Sınıfı Eğitici Eğitimi Programının Türkiye'de on yılı aşkın süredir yurtiçi ve yurtdışından gelen uzmanlar tarafından yürütüldüğünü ifade eden kurs eğitmeni Yrd. Doç. Dr. Gözde Gökçe İsbir de kursun Bakü de düzenlenen ilk Doğuma Hazırlık Sınıfı Eğitici Eğitimi Programı olması ayrıca Türkiye'den bir doğuma hazırlık sınıfı eğitimcisinin ilk kez bu kursu yurt dışında yürütme imkânı bulması bakımından önemli olduğunu söyledi.  


 

 

Editör: TE Bilişim