Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “İlk ve Ortaokullarımızın onarımı hızla devam etmektedir”denildi. 


Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü Niğde genelinde okulların bakım ve onarımları konusunda açıklama yaptı.  


Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada;”2015 yılında onarım kapsamına alınan Anaokulu, İlkokul ve ortaokullar olmak üzere Merkez Elma Şekeri  Anaokulu ve Anakucağı Anaokullarının doğalgaza dönüşümü, Çiftlik Azatlı Kasabası Küllüce İlkokulu onarımı, Merkez Ali Ulvi Arıkan Ortaokulu doğalgaza dönüşümü ve onarımı, Merkez Memnune Türker Altuncu ilkokulu doğalgaza dönüşümü ve onarımı, Merkez Pınarcık Köyü Mustafa Şahin ilkokulu onarımı, Merkez Murtaza Naile Uyanık Ortaokulu onarımı, Merkez Edikli Şehit  İhsan Yarımkulak Ortaokulu onarımı, Merkez Gümüşler Kasabası Ortaokulu onarımı, Merkez Elmalı Köyü Ortaokulu Kalorifer yapımı ve onarımı, Altunhisar Zübeyde Hanım Anaokulu onarımı, Altunhisar İstiklal İlkokulu onarımı, Altunhisar Yeşilyurt Hasan Yaldır İlkokulu onarımı, Merkez 23 Nisan Havacılar Ortaokulu onarımı, Merkez Halil Kitapçı ilkokulu onarımı, Merkez Hazım Tepeyran İlkokulu onarımı, Merkez Alparslan İlkokulu onarımı, Merkez Cumhuriyet ilkokulu onarımı, Merkez Dumlupınar ilkokulu doğalgaza dönüşümü ve onarımı, Merkez Selçuk ilkokulu onarımı, Merkez Hacıabdullah Şehit . Doğan Demir ilkokulu onarımı ve Bor 29 Ekim ilkokulu onarımı için toplam 22 okulumuza 3.271.142 TL yatırım yapılarak okullarımız daha modern hale getirilmektedir. 

Ortaöğretimde ise Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin çatı yenilemesi ve genel onarımı, Bor İrfan İlk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi onarımı, Merkez Yeşilgölcük Şehit. Recep Tektaş Ç.P.L. onarımı, Çamardı 75. Yıl Şehit  Murat Erdem Ç.P.L. onarımı, Merkez Güzel Sanatlar Lisesi pansiyon binası onarımı, Merkez Hacı Zekiye Arslan Anadolu Lisesi pansiyon binası onarımı, Ulukışla 75. Yıl Anadolu Lisesi pansiyon binası onarımı, Niğde Anadolu Lisesi pansiyon binası onarımı, Yunus Emre Anadolu Lisesi pansiyon binası onarımı, Bor Şehit  Nuri Pamir Anadolu Lisesi onarımı, Niğde Cumhuriyet Anadolu Lisesi pansiyon binası onarımı ve Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi doğalgaz dönüşümü ve onarımı için toplam 1.591.112 TL harcanarak kurumlarımızın modernizasyonu sağlanmaktadır. 

Temel Eğitim ve Ortaöğretim kurumları onarım maliyeti toplam 4.862.254 TL olarak gerçekleşmiştir”denildi

 

Editör: TE Bilişim