Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim-öğretim kalitesini yükseltmek, başarıyı artırmak, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamak için “Eğitimde Risk Haritası” hazırlıyor. Hazırlanacak olan bu çalışma Niğde için bir ilk olma özelliği taşıyor.
 
Niğde Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, eğitim-öğretim yılının başlaması ile yaptığı toplantılarda başarıyı artırma çalışmalarının ara vermeden devam edeceğini ve ilin bir risk haritasının hazırlanacağını söyledi.
 
Niğde’de görev yapan rehber öğretmenlerle bir araya gelerek ildeki rehberlik hizmetlerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Niğde Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, öncelikle okullarda hazırlanacak olan risk haritalarının genelleştirilerek Niğde Risk Haritası olarak düzenleneceğini belirtti. Milli Eğitim Müdürü Akbıyık, “Eğitim-öğretimdeki başarıyı artırmak, SBS ve LYS’deki başarılarımızı sürdürmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Veli-öğretmen-öğrenci işbirliği içinde çalışacak ve ilimizde eğitimin risk haritaları belirlenecek” dedi.
 
Velilerin eğitimine büyük önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Akbıyık, “Velilerin eğitimini önemsiyoruz. İşin içine veli almadan istenilen başarıyı göstermemiz mümkün değildir. Okullarımızda mutlaka veli-okul işbirliği yapılmalıdır” diye konuştu.
 
“Evlenmeden önce okula: Evlilik Okulu”
Rehberlik hizmetlerinin değerlendirildiği toplantıda bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan da, Niğde’de aile eğitimine büyük önem verdiklerini söyledi.
 
Rehber öğretmenlerin okullarda çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirten Alkan, “Rehber öğretmenlerimiz okullarda öğrenci, veli, öğretmen ve okul arasında bir köprü vazifesini görmektedir. Bu köprü kurulurken rehberlik hizmetlerinin sadece okullarla sınırlı kalmaması, velinin de eğitime katılması gerekmektedir. Önümüzdeki günlerde evlenecek gençler için ‘Evlilik Okulu’ projemiz var. Evlenmeden önce gençlerimizi bir seminere alacağız ve sertifika verdiğimiz eşler daha mutlu bir yuva kurabileceklerdir” diye konuştu.
 
Okullardan iyi örnekler seçileceğini söyleyen Alkan, “nasıl anne baba olunur, nasıl veli olunur?” seminerlerinin de Niğde’de düzenleneceğini sözlerine ekledi.
 




Editör: TE Bilişim