İçişleri Bakanlığı tarafından 7-13 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla hayata geçirilen ‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ mottosunun etkin olarak kullanılması ve tanıtılması amacıyla Niğde’de bir faaliyet gerçekleştirildi.

Niğde Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, vatandaşlara kampanya hakkında bilgilendirme yapıldı.
‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ kampanyası çerçevesinde yayaların yaya yolu veya banketleri tercih etmeleri, karanlıkta açık renk elbise giymeleri veya ışık taşıyarak görünür olmaları, ışıklı trafik cihazlarının bulunduğu yerlerde ışıkların yönlendirmesiyle hareket etmeleri, karşıdan karşıya geçişlerde yaya ve okul geçidiyle kavşak giriş ve çıkışlarını kullanmaları, yoldayken trafiğe odaklanmak için cep telefonuna bakmamaları ve kulaklık kullanmamaya özen göstermeleri konularında vatandaşlara bilgi verildi. Polis ekiplerince araçlar durdurularak yayaların yolun karşısına güvenli geçişleri sağlandı.

Niğde’de 72 bin öğrenci bugün ders başı yapıyor Niğde’de 72 bin öğrenci bugün ders başı yapıyor

Düzenlenen etkinliklerdeki amaçlarının trafik kurallarına uyulması yönünde vatandaşlara dikkat çekmek olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Cemil Kılınç; “çocuklarla birlikte yaptıkları etkinlikte trafik güvenliğinin sağlanması, sürücülerin dikkat etmesiyle birlikte sağlıklı bir trafik düzeninin sağlanmasını amaçladıklarını. Trafik Haftası boyunca yürütülecek olan “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” kampanyası ile yayaların trafikte güvenle seyrederken yapması gereken hususlar; Yaya Yolunda İlerle, Görünür Ol, Trafik Işıklarını Takip Et, Yaya Geçidi Kullan, Yola Odaklanmak olduğunu sözlerine ekledi.
Vali Yardımcısı Kılınç, bütün vatandaşları trafik kurallarına uymaya da davet etti.

Uygulamada emniyet kemeri kontrolü yapan ekipler, sürücülere, yaya geçitlerinde vatandaşlara yol vermeleri konusunda uyarıda bulundu. Araç içerisinde bulunan çocuklara da kırmızı düdük hediye edildi. Uygulamanın kendi can güvenliği için olduğunu belirten sürücüler ve vatandaşlar ise ekiplere uyarılarından dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim