Niğde Üniversitesi’nde düzenlenen Endüstriyel Otomasyon Semineri’ne insansız robot NAO’nun dansları damgasını vurdu.  Sunumda, yurtdışında özel olarak programlanan ve özellikleri tanıtılan robot NAO, Üniversite öğrencilerinin robot yapımına olan ilgisini arttırmak için tanıtıldı.

 Elektrik Elektonik, Bilgisayar ve Mühendislik alanlarındaki öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde NAO’nun yaptığı hareketler ilgi ile izlendi.

NAO'nun videoları eklenecektir


Robot NAO Gangnam Style dansı, hareketleri ve konuşması ile farklı bir sunum yapıldı.

Dünyadaki teknolojiye bir kenardan bakıldığını söyleyen Özcan Demirsoy “Biz bu teknolojiye üniversitelerimizin bu teknoloj ile tanışmalarını sağlıyoruz. Bu tür çalışmaları gören öğrenciler kendilerine bunu örnek alarak daha gelişmişini üretebilmek için kendilerinde güç bulacaklardır.  Bu robot sesle programlanabiliyor. Şu an Türkçe konuşanı yok ama ileride olabilir. NAO’nun fiyatı 16 Bin Euro civarında. Üzerinde bulunan bazı tuşlara basılarak kendini, ya da bir hikâye anlatmasını sağlayabiliyorsunuz” diye konuştu.

Sunumun sonunda öğrencilerin sorularına da yanıt verildi. NAO’nun özellikleri şu şekilde sıralanıyor. Dil öğrenmede kullanılabiliyor. Yüzde 15 eğimli alanlarda da yürüye biliyor. Uzaktan kontrol edilebiliyor, 5,5 saatte şarj oluyor ve 2,5 saat kesintisiz çalışabiliyor. Sesle kontrol edilebiliyor. NAO nasıl programlanırsa o şekilde hareketler yapabiliyor.

Niğde Üniversitesi öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği NAO ile öğrenciler daha sonra hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

Güneş Enerjili Araç Sun@car Kamuoyuna Tanıtıldı - Önceki Haberimiz için TIKLAYIN


Editör: TE Bilişim