Van’da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından eğitimlerine devam etmek üzere 37 lise son sınıf öğrencisine Niğdeli vatandaşlardan anlamlı destek geldi.

 

Van’dan Niğde’ye gelen 37 lise son sınıf öğrencisinin Üniversite sınavı giriş harçları için kermes düzenleyen Gazi İlköğretim Okulu öğretmen, veli ve öğrencileri topladıkları parayı teslim ederek misafirperverliklerini gösterdiler.

 

İl Milli Eğitim toplantı salonunda düzenlenen programda İl Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Karacan, yapılan kermeste toplanan parayı Vanlı öğrencilerin öğrenim gördüğü Niğde Atatürk Lisesi Müdürü Mustafa Altınyüzük’e teslim etti.  Öğrencilerin Niğde Atatürk Lisesi’nde çok başarılı bir şekilde öğrenimlerine devam ettiğini ifade eden Karacan, “Öğrencilerimizi kendi çocuklarımızdan ayırmadan bağrımıza bastık. Çocuklarımızın yaşadıkları sıkıntı ve acılardaki sosyal tahribatı önlemek için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz” diye konuştu.

 

Programda Vanlı öğrenci arkadaşları adına bir konuşma yapan Lise son sınıf öğrencisi salonda bulunan misafirlere duygulu anlar yaşattı. Vanlı öğrenci Faruk Solmaz, “Gerçekten Niğde’ye geldiğimizden ötürü memnuniyet içerisindeyiz. Hem ilgilendiler, hem ellerinden gelenleri yaptılar. İnsanları olsun, esnafları olsun Allah razı olsun bizi dört dörtlük karşıladılar. Hep ön yargılarımız vardı, Niğde’ye gidip bize diyecekler siz Kürtsünüz diye falan. Ön yargılarımızı yanımıza alarak gelmiştik buraya. Fakat zaman geçtikten sonra ön yargılarımız tamamen yıkıldı. Hocalarımız olsun, öğretmenlerimiz olsun ellerinden gelen her şeyi bize yaptılar” dedi.

 

Vanlı öğrenci Faruk Solmaz’ın konuşması ardından göz yaşlarına hakim olamayan Gazi İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Şerife Yantiri “Gençleri böyle pırıl pırıl heyecanlı ve bize minnettar görünce çok duygulandım. Benim oğlum da bu sene üniversite sınavına girecek ve onların bu heyecanını görünce duygularıma hakim olamadım” diye konuştu. 


Editör: TE Bilişim