Niğde İmam Hatip Lisesi'nin kaloriferlerinin yanmadığı haberinin  yer almasının ardından 4 okulda da aynı sıkıntının yaşandığı, çocukların kabanlarıyla buz gibi havada ders yaptıkları ortaya çıktı.

Kaynak: Enes Can ÖZMEN -Niğde Cihan Haber Ajansı

Niğde'de Kaloriferi Yanmayan Yurt Haberi için TIKLAYIN

Niğde Güzel Sanatlar, Mehmet Göker Kız Meslek ve Yunus Emre Anadolu liseleri ile 5 Şubat Ortaokulu’nun da kaloriferlerinin yanmadığı öğrenildi. Cihan Haber Ajansı'nın haberine göre, Güzel Sanatlar Lisesi’nde kazanların gelmesine rağmen kaloriferin yanmaması öğrenci ve velilerin tepkisine neden oldu. Bu okulda 50 adet ısıtıcı alındığı iddia edildi.

Yunus Emre Anadolu Lisesi'nde ise kalorifer kazanlarının olmadığı belirtilirken, ısıtma sisteminin ne zaman çalışacağıyla ilgili her hangi bir açıklama da yapıldı. 5 Şubat Ortaokulu’nda ise tamirat hala devam ederken, okul yöneticileri konuyla ilgili bilgi vermekten kaçındı.

Aynı binada bulunan Mehmet Göker Kız Meslek Teknik Lisesi ile Yunus Emre Anadolu Lisesi’nde de tadilat olduğu gerekçesiyle kaloriferler yanmıyor. Durumdan şikayetçi olan veliler, “Çocuklarımız donuyor. Getirdikleri ısıtıcılar yeterli olmuyor. Hava gittikçe soğuyor. Çocuklarımız hastalanıyor. Bir an önce sorunun giderilmesi gerekir.” diye konutu.

Türk Eğitim Sen Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş, bu 4 okulda hala tadilatların devam ettiğini belirterek, “Kalorifer kazanlarının değiştiği doğal gaza geçiminin devam ettiği bu yüzden de okullarda kaloriferlerin yanmadığı bilgisi bize velilerimiz tarafından aktarıldı. Bunun üzerine ziyaret ettiğimiz okullarda da biz bunu gördük. Eski kazanlar çıkarılmış okulların bahçelerine konulmuş. Paslı kazanlar gerçekten tehlike arz ediyor. Hakikaten merak ediyorum Niğde Valisi, Milli Eğitim Müdürü ne iş yapıyorlar niye bu işler yaz tatilinde yapılmadı. Okulların tadilatları tamiratları doğal gaz dönüşümü niye bitirilmedi de okullar açıldıktan sonra yapılıyor. Niğde Orta Anadolu'nun soğuk bir ili. Çocuklarımızın hasta olacağı endişesini de taşıyoruz.” dedi. Uğraş, Milli Eğitim yetkililerinin ‘hangi okulun müdürünü nasıl görevden alabiliriz’ hesabı yapacağına okulların eksikliklerini gidermesini istedi.

Editör: TE Bilişim