Okul Sütü Programı kapsamında, Niğde’de 189 okulda 27 bin öğrenciye okul sütü dağıtımı başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Okul Sütü Programı kapsamında, Niğde’de 189 okulda süt dağıtımı yapılıyor.

Hazım Tepayran İlkokulu’nda düzenlenen programda, Niğde protokolü ve gazeteciler öğrencilerle beraber süt içerek programa destek verdiler.

Program kapsamında, Niğde genelinde özel okullar dâhil 189 okulda, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine 2012-2013 Eğitim Öğretim yılının ikinci döneminde, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günlerinde 200 ml ambalajlı, yağlı, sade UHT içme sütü dağıtımı yapılacağı bildirildi.

Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile beraber yürütülen süt dağıtımı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de dağıtımına bugün itibarıyla başlandı. Çocuklarımızın gelişimi açısından önemli bir besin kaynağı olan süt alışkanlığının öğrenciler ve aileleri tarafından benimsenmesi gerekmektedir. Sizler büyümeniz için süt içmelisiniz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Özellikle çocukların sağlığı için vazgeçilmez temel besin kaynağı içme sütü tüketimi kişi başına Avrupa ülkelerinde ortalama 90-100 litre civarındayken, Türkiye'de bu rakamın kişi başına ortalama 26 litrede kalmaktadır. Biz bu program sayesinde öğrencilerimize süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamak amacıyla eğitim-öğretim sonuna kadar haftada 3 gün düzenli olarak süt dağıtımı yapılacaktır.” dedi.  

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen “Bu program öğrencilerimiz sağlığı için önemlidir. Ayrıca bu program, çiftçilerimize maddi anlamda katkı sağlayacaktır. Bakanlığımız tarafından tüm denetimleri yapılan sütlerimizi öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla içebilirler” dedi.

Protokol ve basın mensupları öğrencilerle beraber süt içerek programa destek verdi.   
























Editör: TE Bilişim