Eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullardaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla başlatılan Fatih Projesi kapsamında Niğde’de 24 okula kurulumlar başladı.

 

Niğde Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tüfekçi, ilk etapta 24 lisede 544 sınıfa Fatih Projesi kapsamında etkileşimli akıllı tahtaların kurulumlarının başladığını belirterek; “Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın en büyük projelerinden biri olan Fatih Projesi’ni ilimizde uygulamaya başladık.” diye konuştu.

 

Kısa adı Fatih Projesi olan “Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi”nin Niğde’de Şehit Nuri Pamir Lisesi ve Çamardı İmam Hatip Lisesi’nde başlandığını ifade eden Tüfekçi, 24 lisede de kurulumların başlayacağını söyledi. Liselerdeki 544 sınıfa kurulan bu araçların öğretmen ve öğrencilerin verimliliğine katkı yapacağını vurgulayan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tüfekçi, “Yaz tatilinde de aralıksız çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Okullarımızın her türlü ihtiyacını eğitim-öğretim başlamadan bitirmeyi planlıyoruz.  Fatih Projesi ilimize ve okullarımıza hayırlı olsun" dedi.

 

Fatih Projesi kapsamında akıllı tahta ve altyapı kurulum yapılacak okullar şunlar:

Niğde Anadolu İmam Hatip Lisesi, Niğde Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, Hacı Zekiye Arslan Anadolu Lisesi, Niğde Anadolu Lisesi, Remide-Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi, Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi, Niğde Anadolu Öğretmen Lisesi, Niğde Fen Lisesi, Edikli Lisesi, Niğde Atatürk Lisesi, Altunhisar 75. Yıl Lisesi, Bor İmam Hatip Lisesi, Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi, Bor Atatürk Anadolu Lisesi, Bor TOKİ Anadolu Öğretmen Lisesi, Bor Prof. Dr. Ali Yaramancı Lisesi, Bor Şehit Nuri Pamir Lisesi, Bor Fen Lisesi, Bor Bahçeli Atatürk Lisesi, Bor Çukurkuyu 75. Yıl Gözükara Lisesi, Çamardı İmam Hatip Lisesi, Çiftlik Lisesi.

 

Editör: TE Bilişim