Niğde’de Bilişim Haftası etkinlikleri kapsamında ilköğretim öğrencileri arasında Bilişim Teknolojileri Bilgi ve Beceri Yarışması düzenlendi. İnteraktif bir ortamda yapılan yarışmada hem tertip komitesi, hem de öğrenciler tam not aldı. Yarışmada öğrencilerin bilgisayarlarına gönderilen sorular, interaktif olarak cevaplandı ve puanlamaya alındı.


Gazi İlköğretim Okulu Spor Salonunda yapılan yarışmayı Vali Yardımcısı H. İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Defterdar Yardımcısı Savaş Yılmaz, okul müdürleri ve öğrenciler izledi.

Amaçlarının öğrencilerin Bilişim Teknolojileri konusundaki bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirmek, boş zamanlarını değerlendirmek, okullar arasındaki yakınlaşma ve bilgi alışverişini sağlamak olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, yarışmaya emek verenlere ve katılanlara teşekkür etti.

Yarışmada 75. Yıl Mustafa Altuncu İlköğretim Okulu birinci, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ikinci, Gazi İlköğretim Okulu da üçüncü oldu. Dereceye giren okullara kupaları ve hediyeleri protokol tarafından verildi. 


Editör: TE Bilişim