Kahramanmaraş merkezli meydana 7.7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerde şu ana kadar 42 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. 2 büyük depremin ardından binlerce de artçı deprem oldu. Depremlerden Niğde merkezde 21 bina ve 1 Okul mühürlenirken, bor ilçesinde ise Fizik Tedavi Hastanesi, Ramazan Konuş Ortaokulu, Şehit Bora Çelik Lisesi ve Asım Eren İlkokulu kapatıldı. Bor Fizik ve Rehabilitasyon Hastanesi hemen yanında bulunan Bor Devlet Hastanesine taşındı

Niğde ve Bor'da önlemler artırıldı

Ağır hasarlı binalar için yıkım kararı alındı. Mühürlenen okulun Niğde merkezde yer alan (Özbelde) 75.Yıl Mustafa Altuncu İlköğretim Okulu olduğu öğrenildi. Karar, Niğde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce alındı.

Bor'da Fizik Tedavi Hastanesi taşındı

6 Şubat 2023 tarihli depremlerde hasar aldığı tespit edilen Bor Fizik ve Rehabilitasyon Hastanesi hemen yanında bulunan Bor Devlet Hastanesine taşındı. Hasarlı binada incelemeler sürüyor.

Bor'da 3 okul hasar aldı

Ramazan Konuş Ortaokulu, Şehit Bora Çelik Lisesi ve Asım Eren İlkokulu hasar adı. Hasar alan ve yüzlerce öğrencisi bulunan ortaokul, lise ve ilkokul tedbirler gereği kapatıldı.
Öte yandan Niğde merkezde ağır hasarlı olan ve yıkım kararı alınan Adliye Sarayı karşısındaki binaların yıkım işlemlerinin kısa süre içinde yapılacağı belirtildi. Bor ve Niğde'de zarar gören okullarda öğrenim gören öğrenciler başka okullara sevk edildi.

Hatay depremi de etkiledi

Öğretmenlere ilk yardım eğitimi Öğretmenlere ilk yardım eğitimi

20 Şubat 2023 akşam saatlerinde Hatay merkezli deprem de Niğde ve Bor'da güçlü şekilde hissedildi. Depremde vatandaşlar evlerini terk ederken, son sarsıntıyla birlikte hasar alan binalar inceleniyor. Polis ekipleri saat 20:30 civarında hakkında yıkım kararı alınan binaların çevresinde güvenlik önlemi alarak yolu trafiğe kapattı.

Editör: TE Bilişim