CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin yurt ve barınma sorunlarına Meclis gündemine taşıdı. Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Bakan İsmet Yılmaz, Niğde’de pansiyonlu okullarda barınan öğrenci sayısının 1569 olduğunu açıkladı. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde köy ve kasabalarda eğitim imkanı bulamayan ilkokul ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin şehir merkezine gelmek durumunda kaldığını belirtti. Ömer Fethi Gürer, Niğde ile birlikte, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray ve Yozgat illerinde okul yurtlarında kalan öğrenci sayısı ve yurtlarda yer bulamayarak kiralık konutlarda ikamet eden öğrenci sayılarının açıklanmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ayrıca il merkezlerinde bulunan pansiyonlu okullarda barınan toplam öğrenci sayılarının;  Niğde'de 1.569, Aksaray'da 1.662, Yozgat'ta 1.249, Kırşehir'de 550, Nevşehir'de 463 olduğunu açıkladı. 

GÜRER: “KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMLERİNE DEVAM ETMELERİNİ SAĞLAYACAK OLANAKLAR YARATILMALI”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köy ve kasabalarda ilköğretimden sonra eğitimlerine devam edemeyen hatta zorunlu eğitimini tamamlayamayan  öğrencinin varlığının incelenmesi gerektiğini belirtti. Ömer Fethi Gürer, özellikle kız çocukları, ikamet ettikleri köy ve kasabalarda ortaöğretim okulu olmadığı için il veya ilçe merkezlerine taşınması gerekiyor. Aile pansiyonlu okul sayısının yetersiz olması nedeniyle, kız çocuklarının eğitimlerine devam etmelerini istemiyor. Bu durumda çocuklar ya küçük yaşlarda evlendiriliyor ya da tarım işçisi olarak tarlada, bağ ve bahçede çalıştırılıyor” dedi. 

ÇOCUK GELİN SORUNU MUTLAKA ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI 

Ömer Fethi Gürer, köy ve kasabalarda kız çocuklarının ilkokul ve ortaokuldan sonra da eğitimlerine devam etmelerini sağlayacak olanakların yaratılması gerektiğini de ifade ederek, “Özellikle ‘çocuk gelin’ sorununun yaşandığı ülkemizde, Milli Eğitim Bakanlığının yapacağı en önemli iş; kız çocuklarının lise ve üniversite eğitimlerine devam etmeleri için olanak yaratması olacaktır” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim