Niğde Merkez Kırbağlarına yapımı devam eden Niğde Kız Kampüsü ve Bor ilçesine Bor Eğitim Kampüsü projeleri alışılmış devlet okulu profilini değiştirecek.

 

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada; 32.020 m2 alan üzerine inşa edilen Niğde Merkez Kız Kampüsü içerisine inşa edilen 32 derslikli Kız Meslek Lisesi bünyesinde modern sınıflar, pansiyon binasına iki adet tüp geçit, okul bahçesinde tenis kortları, basketbol, voleybol sahaları bulunuyor. Öğrenciler için elektronik takip sistemi kullanılacak kampüs ayrıca 24 derslikli Kız İmam Hatip Lisesini de kapsayacak. 300 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu ve kapalı spor salonu öğrencilerin bütün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde projelendirildi. Öğrenci yurdu içerisinde sauna, fitness salonu, buhar banyosu ve dinlenme alanları öğrencilerin ders dışı vakitlerini sosyal aktivitelerle değerlendirmelerine olanak sağlayacak. 10.513.800 TL yatırım ile ilimize kazandırılan kampüsün gelecek eğitim-öğretim yılına hazır olacağı belirtildi.

 

Niğde Bor Eğitim Kampüsü projesinde ise 24 derslikli İmam Hatip Lisesi, 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu ve kapalı spor salonu bulunuyor. 720 öğrenci kapasiteli okulda 24 derslik, 2 adet Fen Laboratuvarı, Resim ve Müzik dersliği, Beden Eğitimi Salonu, Bilgisayar Laboratuvarı ve kütüphane gibi modern alanlar yer alacak. 10.568.37 M2 alan üzerine inşa edilen kampüs 7.552.000 TL maliyeti ile ilimizin gözde yatırımlarından biri olmaya aday görünüyor.

 

2015 Yılında eğitime harcanan toplam miktar 35.263.774,00 TL olarak gerçekleşmiştir”denildi.
 

Editör: TE Bilişim