Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Üniversite adayı öğrencilere seslenerek; “Uzun, zorlu ve yorucu bir süreçten sonra ‘TERCİH’ noktasına geldiniz. Meslek seçimi insan yaşamının 50 yılını etkileyecek bir süreç olduğundan, hata yapmamak gerekiyor. Geleceğinizi tesadüflere bırakmayınız. Üniversitenin değil, bölümün niteliğinin daha önemli olduğunu unutmayınız” dedi.


“Hiçbir üniversite hiçbir öğrenciye bir meslekle ilgili her şeyi öğretemez” diyen Prof. Dr. Görür; “Üniversiteler temel bilgileri aktarır ve yol gösterir. Bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüzde, artık her an öğrendiğiniz bilgi eskiyor. Yerine yeni bilgiyi koymak zorundasınız. Üniversitenin sağlayacağı şartlar önemli olmasına rağmen, öğrencinin kendini geliştirmek için harcayacağı çaba çok daha büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

Üniversitelerin öğrenmeyi öğreteceğini, öğrencilerin ise kendini geliştireceklerini belirten Prof. Dr. Görür; “Bu ikisi bir araya gelmedikçe başarının gelmesi de mümkün değildir. Artık insanlar hayat boyu öğrenmeyi seçmektedir. Üniversitenin aktaracağı bilgiyle yetinmek sonu hüsranla bitecek bir üniversite hayatı demektir” dedi.



Aday Üniversitelilerin tercihte elbette üniversite sonrasını da düşünmek zorunda olduklarına vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Görür; “Ancak, unutmamak gerekir ki; hiçbir üniversitenin iş garantisi vermesi de söz konusu olamaz. Üniversiteler, kariyer merkezleri vasıtasıyla öğrencilerine yol gösterirler, iş dünyasıyla buluştururlar. Bundan sonrası artık kişinin aldığı eğitimi kullanabilmesine ve kendisini geliştirmesine bağlıdır” şeklinde konuştu.

Buna paralel olarak, iş dünyasının mezunlarda, yabancı dil, iyi iletişim, zaman yönetimi ve hepsinden önce de fark yaratma özelliği aradığının altını çizen Prof. Dr. Görür; “Elbette ki, üniversitede alınan eğitim büyük önem taşıyor. Ancak esas belirleyici süreç, üniversitede alınan eğitimin iş yaşamına taşınabilmesidir. Üniversiteler, uluslararası kriterlere uygun eğitim vermek, nitelikli bilgi üretmek, rekabet edebilir insan kaynağını yetiştirmek ve bunları bir araya getirerek bilgiyi teknolojiye ve toplumsal faydaya dönüştürmek zorundadır” dedi.


Prof. Dr. Görür; “Bu bakımdan üniversitenin, yetenekleri keşfetme, girişimci, yenilikçi, katılımcı ve yaratıcı bireyler yetiştirme yolunda yeni ufuklar açacak bir eğitim anlayışına sahip olması çok önemlidir. İşte bütün bu özelliklere sahip Niğde Üniversitesi sizlerle birlikte ülkemizin yükseköğretimine katkı sağlamaya çalışmaktadır” diye konuştu.

Niğde Üniversitesinin Bilim ve teknoloji alanlarında uluslararası rekabet gücüne sahip bir üniversite olmak vizyonuna sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Görür, Üniversitelerinin bilim, sanat, spor alanlarında araştıran, sorgulayan, katılımcı, dinamik, kültürel değerlerine sahip çıkan, evrensel düşünebilen bireyler yetiştirmeyi; bilim ve teknolojinin gelişmesini sağlayarak insanlığa hizmet etmeyi; ülkenin ve bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmayı kendisine görev edindiğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Görür, aday öğrenciler ile ailelerine seslenerek; “Sevgili Adaylar, evrensel değerleri benimsemiş, modern araç ve gereçlere sahip, bilgi üreten, ürettiği bilgiyi teknolojiye ve toplumsal değere dönüştüren ve insanlığın hizmetine sunan, uluslararası standartları yakalamış, sorgulayan, katılımcı, paylaşımcı bireyler yetiştirme ilkesini benimsemiş olan Niğde Üniversitesi’ne sizleri davet ediyoruz” dedi.

“Neden Niğde Üniversitesi?” sorusunu cevaplandıran Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, şöyle konuştu:

“Evrensel değerlerden ödün vermeden, yani Üniversiteyi yerelleştirmeden; Üniversite-Kent-Sanayi İşbirliği ile Yöresel ve Ulusal kalkınmaya katkı sağlayan, Sosyal Sorumluluğunun farkında olan, Bilgiyi Teknolojiye dönüştüren ve Yeni Teknolojiler üretebilen, Bilgiyi Toplumsal ve Ekonomik Faydaya Dönüştürebilen, Bilim ve Teknolojide Uluslararası Rekabet Gücüne Sahip Saygın Bir Üniversite olduğu için, Eğer, Son sınıfta, sanayi ile işbirliği kapsamında sanayi kuruluşlarında haftada 2 gün part time  hem çalışmak hem staj yapmak, Sanayicilerden sanayide ders almak, İş dünyasının dahil olduğu programlarda eğitim almak, Çift Anadal ve Yan Dal imkanına sahip olmak, Tahsis edilen ERASMUS hibesini en iyi kullanan 4.üncü üniversite olan Niğde Üniversitesi’ndeki eğitiminizin bir parçasını Avrupa Üniversitelerinde almak, Avrupa Üniversitelerinin birinde staj yapmak, Uluslar arası rekabet gücüne sahip Ar-Ge merkezinde yürütülen projelerde görev almak, Kongre, sempozyum, panel vs. düzenlemek, Topluma hizmet projelerinde yer almak, Sosyal, kültürel ve akademik sorumluluklar üstlenmek, Her türlü sosyal kültürel ve sportif etkinliğe katılma ve düzenleme imkanına sahip olmak, Öğretim üyelerinin danışmanlığında TÜBİTAK projesi yürütmek, AR-GE faaliyetlerine katılarak, Bilginin üretilmesi, üretilen bilginin teknolojiye dönüştürülmesi süreçlerinde yer almak, Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında yer alan projelerde görev almak, Güçlü teknolojik altyapı, modern laboratuarlar ve dersliklerde öğrenmeyi öğreneceğiniz nitelikli eğitim almak, Güvenli, ekonomik, kültür seviyesi yüksek kolay yaşanır bir kentte öğrenim görmek, Kendi yeteneklerinizi ortaya koyabileceğiniz ortamlar bulmak, Öğrenci merkezli (senato ve kurul toplantılarına katılım, yıllık öğrenci toplantıları, anketler) üniversitede özgürce söz hakkına sahip olmak ve Yönetimde söz sahibi olmak, ve Özgürlüğü doyasıya yaşamak, istiyorsanız,  Niğde Üniversitesi’ni tercih edebilirsiniz.”

 



Editör: TE Bilişim