Niğde Üniversitesi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen eğitim fuarına katıldı.

Bakü Hilton Otel Fuar ve Sergi Salonu’nda 13-14 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarda üniversitemizin tanıtım standı büyük ilgi gördü.

Ülkemizin yanı sıra Amerika, İngiltere, Kanada, İtalya, Avustralya, Almanya, Rusya, Çin, Portekiz, İsviçre, Kore, Malezya, Letonya, Litvanya, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Avusturya, Azerbaycan ve Kıbrıs gibi çok sayıda ülkenin önde gelen üniversitelerinin de stant açtığı fuarda toplam 92 yüksek öğretim kurumunun tanıtımı yapıldı.

Üniversiteyi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp ve Rektör Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı Öğr. Gör. Lokman Zor’un temsil ettiği fuara ülkemizden toplam 16 yüksek öğretim kurumu katıldı.

Fuarda Türkiye’den katılan Üniversitelere yönelik yoğun bir ilgi gösterilirken özellikle üniversitemizin standı en çok ziyaretçi çeken stantlar arasında yer aldı. Türkiye’de okumanın hayalini kuran başta Azerbaycanlı olmak üzere Gürcistanlı, Kafkasyalı ve Orta Asyalı çok sayıda öğrenci üniversite ile ilgili sorular sorarak üniversitede ki bölümleri ve olanakları hakkında detaylı bilgi edindiler.

Üniversite standını öğrencilerin yanı sıra Azerbaycan’da bulunan üniversitelerin yetkilileri de ziyaret etti. Üniversite ile akademik işbirliği yapmak isteyen üniversite yetkilileri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp’le ikili görüşmeler yaptılar.

Üniversitenin fuarda gördüğü ilgiden oldukça memnun olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp, “Üniversitemizin uluslar arası alanda tanınırlığını arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Yaptığımız akademik işbirlikleri ve katıldığımız bu tür organizasyonlarla Niğde Üniversitesi’nin adını uluslararası alanda da en iyi şekilde duyuracağız. Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür başta olmak üzere hep beraber her platformda bunun mücadelesini veriyor, bu doğrultuda gayret sarf ediyoruz. Bugün üniversitemizin sahip olduğu uluslararası nitelikler bu gayretin bir sonucudur. Azerbaycan eğitim fuarı da bu doğrultuda atılmış önemli bir adımdır. Türk Devletleri ve akraba topluluklarla işbirliklerini artırarak kültürel birlikteliğin, tarih birlikteliğinin ve kardeşlik bağlarının daha ileri noktalara taşınması açısından büyük önem taşıyan bir fuarda memnuniyet verici bir ilgi gördük. Bu ilgiyi arttırmak için üniversite olarak üzerimize ne düşüyorsa o yönde çaba sarf etme gayreti içerisinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz.” dedi.
















Editör: TE Bilişim