Niğde Üniversitesi, işbirliği protokolü imzaladığı İtalya, Makedonya ve Kosova üniversitelerinin de katılacağı “Kalite Ölçümü İçin İstatistiksel Metotlar” isimli yaz okulu düzenleyecek. 20-25 Haziran 2011 tarihleri arasında Niğde’de düzenlenecek yaz okuluna yurtiçi ve yurtdışından toplam 200 kişinin katılması bekleniyor.
 
İmzaladığı akademik işbirliği protokollerini hayata geçirmeye devam eden Niğde Üniversitesi haziran ayında düzenleyeceği ve yurtdışından altı, yurtiçinden yedi üniversitenin katılacağı yaz okulunun hazırlıklarına başladı. Yapılan işbirliklerinin pekiştirilmesi ve ürüne dönüştürülmesi amaçlanan yaz okulunda kalite üzerinde çalışmalar yapan kurumlara yön vermek ve bu konuda gençlerin eğitimine destekte bulunmak amacıyla “Kalite Ölçümü İçin İstatistiksel Metotlar” konusu ele alınacak. Kalite anlamında çeşitli bilim dallarında çalışan bilim insanlarını, öğrencileri bir araya getirerek yapılan çalışmaları birlikte değerlendirme ve bu çalışmaların diğer uygulama alanlarına uygulanmasını tartışma olanağı sunacak yaz okulu, araştırmacılara araştırma konuları hakkında karşılaştıkları problemleri tartışabilecekleri geniş kapsamlı tartışma olanağı sağlayacak.
 
İşbirliği ile düzenlenecek bilimsel etkinliklere bir başlangıç yapmak, yurt dışından gelen bilim insanlarıyla yurtiçindeki bilim insanlarını buluşturmak, yurt dışından gelen öğrenciler ile yurt içinden gelen öğrencileri buluşturmak ve bu öğrencilerin gelecekte yapabilecekleri iş birliklerine yardımcı olmak gibi amaçları da bulunan yaz okulunun Balkanlarda bulunan ve Türkiye’deki üniversitelerle işbirliği yapmak isteyen üniversitelere Türkiye’yi ve Türkiye’de ki bilimsel yapıyı tanıtması planlanıyor.
 
İtalya’dan Napoli Federico II ve Sannio, Makedonya’dan Goce Delcev ve Priştina, Kosova’dan Tuzla ve Mostar Cemal Biyediç Üniversiteleri’nin katılacağı yaz okuluna Çukurova, Cumhuriyet, Erciyes, Kahramanmaraş Sütçü İmam, İnönü, Aksaray, Nevşehir, Gazi Osman Paşa, Selçuk, Mersin, Ahi Evran ve Bozok Üniversitelerinden öğrencilerinden de katılması bekleniyor.
 
Niğde Üniversitesi’nin uluslararası tanıtımına büyük katkı sağlayacak yaz okulunda bilimsel etkinliklerin yanı sıra katılımcılara Niğde’nin tarihi ve turistik yerleri de tanıtılacak.
 
Editör: TE Bilişim