Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (NÜSEM), sertifikalı Aile Danışmanlığı ve Aile Danışmanlığı Meslek Elemanı yetiştirme kursu açıyor.

 

“Aile Danışmanlığı Sertifika Programı” ve “Aile Danışmanlığı Meslek Elemanı Sertifika Programı” adıyla açılan eğitim kursları, Ocak ayında başlayıp Temmuz ayına kadar devam edecek. Hafta içi akşam ve hafta sonu gündüz olmak üzere iki farklı alternatif sunacak olan programa katılan kursiyerler, alacakları sertifika sayesinde bu alanda görev yapma ve aile danışmanlığı merkezi kurma yetkisine sahip olacaklar.

 

Ülkemizin değişik illerinde, hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı aile danışmanlığı merkezlerinde hem de özel kurumların ihtiyaç duyduğu “aile danışmanı” unvanına sahip danışmanlar yetiştirmeyi amaçlayan “Aile Danışmanlığı Sertifika Programı”, 300 saat teorik, 120 saat uygulama ve 30 saat süpervizyon eğitimi olmak üzere toplam 450 saatlik bir eğitimi kapsayacak. “Aile Danışmanlığı Sertifika Programı”nın hedef kitlesi, Sosyal hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Psikolojik danışmanlık ve rehberlik, Tıp, Hemşirelik ve Çocuk gelişimi bölümlerinden oluşuyor. Kursu başarı ile tamamlayan adaylar, hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüklerine bağlı aile danışma merkezlerinde, hem de özel aile danışma merkezlerinde “aile danışmanı” olarak çalışabilecek. Ayrıca isteyen kişiler özel aile danışma merkezleri kurabilecekler.

 

“Aile Danışmanlığı Meslek Elemanı Sertifika Programı” ise, ülkemizin değişik illerinde, hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı aile danışmanlığı merkezlerinde hem de özel kurumların aile danışmanlığı merkezlerinde ihtiyaç duyulan meslek elemanlarını yetiştirmeyi amaçlıyor. “Aile Danışmanlığı Meslek Elemanı Sertifika Programı” kapsamında 80 saat teorik ve 40 saat uygulama eğitiminden oluşan toplam 120 saatlik eğitim verilecek. Kursun hedef kitlesi, Tıp, Psikolojik danışmanlık ve rehberlik, Sosyal hizmet, Çocuk gelişimi, Sosyoloji, Okul öncesi öğretmenliği, Aile ve tüketici bilimleri, Hemşirelik, Psikoloji alanlarından oluşuyor. “Aile Danışmanlığı Meslek Elemanı Sertifika Programı”nı başarı ile tamamlayan adaylar, hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüklerine bağlı aile danışma merkezlerinde hem de özel aile danışma merkezlerinde “aile danışmanlığı merkezi meslek elemanı” olarak çalışabilecek.

 

Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (NÜSEM) bünyesinde gerçekleştirilecek olan ve kayıtları başlayan sertifika programlarına katılacak kursiyerler isterlerse kurs ücretini taksitli ödeyebilecekler.

NÜSEM’den 8 Branşta Kurs

Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde 2012-2013 Güz Döneminde; “Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı, Aile Danışmanlığı Meslek Elemanı Sertifika Programı, ÜDS-KPDS Kursu, İngiliz Dilinde Konuşma ve Anlama Becerisini Geliştirme Kursu, Hobi Resim Kursu, Latin ve Arjantin Tango Dans Kursu, ALES Kursu, Hızlı Okuma Kursu” açılacağı belirlendi.

“Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri Konseyi (TÜSEM)” üyesi olan Niğde Üniversitesi - Sürekli Eğitim Merkezinin aynı zamanda Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri Konseyi (TÜSEM) üyesi olduğu belirtildi.


Aile Danışmanlığı Nedir? Video İzleyin...
 

 

Editör: TE Bilişim