Akademik, fiziksel ve sosyal gelişim açısından parlak bir dönem yaşayan Niğde Üniversitesi, yeni açtığı bölüm ve programlarla birlikte öğrenci sayısını da hızla artırıyor.
 
 Üniversite 2008 yılı Aralık ayında 11 bin 606 olan öğrenci sayısını 14 bin 402’ye yükselterek öğrenci sayısını % 25 oranında artırdı.
 
Akademisyenlerinin ve öğrencilerinin nitelikli bilimsel araştırmalar yapabilecekleri fiziki mekân sayısını hızla artıran, mevcut ortamlarını ve olanaklarını iyileştiren Niğde Üniversitesi genç ve dinamik kadrosuyla birlikte öğrenci sayısını da artırıyor. 
 
Ülkenin, bölgenin ve ilin gereksinimleri doğrultusunda yeni bölüm ve programlar açtıklarını belirten Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, yeni açılacak bölümlerle birlikte önümüzde ki yıllarda da büyümeye devam edeceklerini söyledi. Rektör Görür,  "Üniversitemizde, katılımcı bir yönetim anlayışı ile kurumsallaşmadan yapılaşmaya, imaj çalışmalarından tanıtıma ve tanınırlığa, çevre duyarlılığından fiziki gelişmelere, eğitim-öğretimin yeniden yapılandırılmasından bilimsel çalışmalara, kentle üniversiteyi bütünleştirme çalışmalarından yöresel sorunlara yönelik çalıştaylara, yurtdışından öğrenci kabul edebilir bir üniversite olmaktan yeni bölümlerin, yüksekokulların, yeni fakültelerin açılmasına kadar birçok konuda önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Üniversitemizi çok daha iyi bir noktaya taşımak amacıyla bundan sonraki süreçte de yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Yeni bölüm ve programlar açarken ilin gereksinimleri ve bu bölümlerden mezun olan öğrencilerin iş bulma olanaklarını da göz önünde bulundurduklarını belirten Görür, Niğde Üniversitesi bünyesinde yeni bölüm ve programların açılması için gelecek dönemlerde de çalışmalarda bulunacaklarını ifade etti.
 
Editör: TE Bilişim