Niğde Üniversitesi 2015 - 2016 Eğitim - Öğretim yılı mezuniyet töreni Niğde Üniversitesi yerleşkesi anıt alanında yapıldı. 

Haber; Burcu ÇOPUR

Ailelerin büyük ilgi gösterdiği törene, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, TBMM İdare Amiri ve Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Garnizon Komutanı J.Albay İbrahim Taşkın, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Adnan Görür, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, akademik ve idari personel, davetliler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı gelecekte hukukçu olmak isteyen Nezihe Tahsin Kitapçı İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Esila Bölükbaşı yaptı.

Bölükbaşı’nın ardından uluslararası öğrenciler adına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu Salamat Nurmanov, mezun öğrenciler adına Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümü birincisi Kader Güler ve eski mezunlar adına Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Köksal birer konuşma yaptılar.

KONUŞMALAR SAATLER SÜRDÜ... 

Konuşmasına hain terör örgütlerinin saldırıları sonucunda hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla andığını ifade ederek başlayan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, “Niğde Üniversitesi olarak, her türlü terör örgütünü ve onların Devletimize, ülkemize ve milletimize karşı alçakça gerçekleştirdikleri hain faaliyetlerini ve saldırılarını şiddetle ve nefretle kınıyoruz” dedi.

1992 yılında kurulan Niğde Üniversitesinin, kuruluşundan bu yana 60.000 üzerinde mezun verdiğini ifade eden Rektör Görür, “2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında, Fakültelerimizin ve Yüksekokullarımızın 20. Dönem, Meslek Yüksekokullarımızın ise 22. Dönem Mezunlarını vermenin gururunu yaşamaktayız. Yükseköğretim camiasında, kendi mezunundan profesör çıkaramayan üniversitelerin, üniversiteleşme sürecinin başında olduğu, henüz üniversite olamadığı söylenir. Niğde Üniversitesi bu süreci başarıyla geçmiş olgunluk düzeyine gelmiştir. Artık, 60.000’den fazla mezunuyla, Milletvekili, Belediye Başkanı, Akademisyen, İşadamı ve diğer görevlerle ülkeye hizmet eden 24 yıllık geçmişe sahip bir üniversiteyiz. Bugün geldiğimiz noktada, 37 farklı ülkeden 500’den fazla uluslararası öğrenciyle birlikte 25 bin öğrencimize eğitim imkânı sağlamanın yanında, bilgiyi teknolojiye dönüştüren, teknoloji üreten bir üniversite olmanın da gururunu yaşıyoruz. Artık gururla Niğde Üniversiteliyiz diyoruz. Ulu bir Çınar olma yolunda emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz” dedi.

TBMM İdare Amiri ve Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen konuşmasında öğrencilere 3 tavsiyede bulundu. Mezun öğrencilerin, ilk olarak ailelerini ve ailelerinin onlar üzerlerindeki haklarını unutmamaları gerektiğini, ikinci olarak bu ülke ve bu toprakların kıymetini bilmeleri gerektiğini, asla bu ülkenin birliğine beraberliğine zarar getirecek hiçbir faaliyetin içerisinde bulunmamaları gerektiğini ve üçüncü olarak yeniliklere ve yenilikçiliğe açık olmaları gerektiğini söyledi. 

Törende son olarak Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu konuştu. Peynircioğlu, öğrencilere hayatta okul bitirmekten, belli işlerde çalışmaktan, çok para kazanmaktan daha önemli şeylerin olduğunu bunun da iç huzur olduğunu hatırlattı. “Eğer huzurunuz yok ise hangi işte çalışırsanız çalışın, ne kadar para kazanırsanız kazanın bunların hiçbir kıymetinin olmadığını anlarsınız. Onun için huzurlu olabileceğiniz şekilde işler yapın, huzurlu olabileceğiniz şekilde davranın, yönünüzü buna göre belirleyin” diyen Vali Peynircioğlu, “İyi insan olun yani sizi tanıyan herkesin sizden emin olmasını sağlayın” diye tavsiyede bulundu.

ÜNİVERSİTENİN EN BAŞARILISI 112 ACİL SERVİS ELEMANLARI OLDU. 

Konuşmaların ardından bölümlerinde ilk üçe giren mezun öğrencilere başarı belgelerinin verilmesi gerçekleştirildi. Mezuniyet töreni çok sıcakta üzeri açık alanda yapıldı. Protokole ayrılan yer hariç kapalı alan olmaması çocuklarının özel günene gelen ziyaretçilere zor anlar yaşattı. Sıcak havadan dolayı rahatsızlanan onlarca insan  alanda bulunan 112 Acil Servis Ambulanslarında tedavi edildi. Bazı hastalar ise  Niğde Devlteh Hastenesine gönderildi. Mobil ambulansların da olduğu alanda bulunan 112 Acil Servis elemanları rahatsızlanan vatandaş ve öğrencilere müdahale yapmakta güçlük çekti. Bazı hastalar ambulans içinde klima ile serinletilirken bazılarına da tedavi uygulandı. Güneş altında saatlerce kalan vatandaşlar daha geç bir saatte yapılabilirdi, veya bu okulun kapalı spor salonu yokmu diye de eleştirilerini ilettiler. 

Bölüm birincilerinin kütüklere plaka çakması ile devam eden tören, keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.

BİNLERCE KİŞİ ÖNÜNDE EVLİLİK TEKLİFİ

Mezuniyet törenin sonunda kürsüye çıkan Şahin Yaşar, tören alanında  bulunan kız arkadaşı Büşra Nar'ı , "Ona söylemek istediğim çok önemli bir şey var" diyerek sahneye davet etti. Büşra Nar sahneye çıktığı sırada Yaşar, kız arkadaşının önünde diz çökerek, "İyi günde, kötü günde, hastalıkta, sağlıkta, bir ömür boyu ellerimi tutmaya var mısın" diyerek evlenme teklif etti ve "Sonsuza kadar evet" cevabı üzerine yüzüğü kız arkadaşının parmağına taktı.

Alanda gerçekleşen evlenme teklifi herkesten de büyük alkış aldı. Arkadaşları ve ailesi ise tören sonrası Şahin ile Büşra'ya mutluluklar dileyerek tebrik etti. Teklif sonrası çok büyük heyecan duyduğunu belirten Büşra Nar, "Hiç beklemiyordum gerçekten sürpriz bir gelişme oldu benim için. Çok mutluyum, her genç kızın başına böle bir şey gelmez, çok şanslıyım. Onun için erkek arkadaşıma çok teşekkür ederim." dedi.

Şahin Yaşar ise, "Herkesin huzurunda evlenme teklifi ettim, onu gerçekten çok seviyorum. İnşallah ömür boyu mutlu oluruz. Mezuniyetinde sürpriz yapmak istedim. Benim içinde güzel oldu bu kadar güzel olabileceğini düşünmemiştim." diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim