Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, yetişkinlere yönelik farkındalık eğitimi düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim programında, Niğde UCİM tarafından farkındalık eğitimi verildi. UCİM Niğde İl Sorumlusu Öğretim Görevlisi Arzu Şahan dernek tanıtımı yaptığı eğitimde, Rehberlik, Yönlendirme ve Eğitim Koordinatörü Psikolojik Danışman Rabia Gökçe tarafından ‘İstismarın Psikolojik Boyutu” konulu sunum gerçekleştirildi.

Düzenlenen eğitim programında UCİM hakkında bilgilendirme yapan UCİM Niğde İl Sorumlusu Öğretim Görevlisi Arzu Şahan, amaçlarının bireyin doğum öncesinden başlayarak tüm gelişim evrelerinde sağlıklı bir biçimde yetişmesini sağlamak olduğunu belirtti.

Çocuk istismarı ve ihmali ile ilgili olarak çalışmalar sürdürdüklerini belirten Şahan, “Bilimsel yöntemlerle bilgi elde etmek ve üretmek, çocuk istismar ve ihmallerini önlemek ve halkı bilgilendirmek, farkındalık oluşturmak ve istismar vakalarında danışmanlık yapmak gibi çalışmalarımız var. Bu yönde yaptığımız çalışmalarımızı artırarak devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yetişkinlere yönelik farkındalık eğitimi kapsamında UCİM Niğde Rehberlik, Yönlendirme ve Eğitim Koordinatörü Psikolojik Danışman Rabia Gökçe tarafından İstismarın Psikolojik Boyutu konulu sunum gerçekleştirildi.

Farkındalık eğitim sonrası Niğde UCİM İl Sorumlusu Arzu Şahan, eğitim programını düzenleyen ve UCİM’i davet eden Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ve katılımcılara teşekkür etti.

Meslek Liseleri İçin İstihdam Odaklı Yeni Program Meslek Liseleri İçin İstihdam Odaklı Yeni Program

Editör: TE Bilişim