Niğde Türk Ocağı Başkanlığı, Elmalı ilköğretim Okulu tarafından gerçekleştirilen "yansımalar" adlı serginin her türlü takdirin üzerinde olduğunu ve bu sergiyi organize eden arkadaşların desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Niğde Türk Ocakları Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada sergiyi gerçekleştiren okul idaresi, öğretmenler ve öğrencilere karşı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce takınılan tavrı da kınadı. Yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi.

"Elmalı İlköğretim okulu bir köy okulunun imkanlarını kat be kat aşarak gayet ustaca ve güzel bir sergi ortaya koymuşlardır. Bu sergi belki de hiç bir beklentisi kalmayan bir grup öğrencinin yetenekleri idare ve öğretmenlerce keşfedilmesi ile gerçekleştirilmiş ve bütün imkansızlıklara rağmen fedakarca bir tavır ile ortaya konulmuştur.

Bütün bunlara rağmen İl Milli Eğitim Müdür vekili İsmail Karacan ve Şube müdürü Yakup Yılmaz'ın okulun idarecisi ve öğretmenlerini azarlayarak, küçük düşürerek, " derhal sergiyi kaldırın, ben sus, diyorsam susacaksın, konuşma, cevap verme ...." demeleri nasıl bir idarecilik anlayışıdır.
 
 Bu yöneticilerimiz yapılan çalışmaları takdir edeceğine  o arkadaşlarımızın şevkini kırarak, onlara bir öğretmeni bırakın bir insana yakışmayacak sözlerle rencide etmeleri en hafif ifade ile eğitime yapılan bir yıldırma ve şevk kırma hareketidir. Ayrıca öğretmenler ve öğrencilerin yaşadığı moral bozucu  tavrın telafisi bu azarlama ve küçük düşürme tavrını sergileyenler tarafından telafi edilmelidir.
 

Editör: TE Bilişim