Niğde’de Kesk’e bağlı Eğitim-Sen ve Ses öncülüğünde basın açıklaması ile  YGS şifre skandalı  protesto edildi ve 19-20 Nisan’da sağlık alanında yapılacak greve destek çağrısı yapıldı.
 
Niğde’de  Eğitim Sen ve  SES sendika üyeleri ile bir grup Üniversite ve Liseli öğrenciler YGS skandalı için "İKNA OLMADIK"  şiarına Niğde den destek verdiler.
 
Niğde Eğitim-Sen binasından Cumhuriyet Meydanına slogan atarak gelen yaklaşık 100 kişilik grup burada toplanarak basın açıklaması yaptı.
 
Basın açıklamasına Kesk’e Eğitimsen, SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) TKP ile bir grup üniversite ve lise öğrencileri katıldı.
 
Niğde Eğitim Sen Şube Başkanının yaptığı basın açıklamasında YGS şifre iddialarına ilişkin sert açılmalarda bulunuldu.
 
 Açıklamada “KPSS’de yaşanan kopya skandalının ardından, üniversiteye girmek isteyen adayların yoğun güvenlik önlemleriyle adeta cezalandırıldığı YGS’de, soruların pratik bir şifre aracılığıyla yüksek net oranlarında çözülebildiği haberleri, sınav odaklı eğitim sisteminin nasıl bir enkaz haline getirildiği gerçeğini bir kez daha karşımıza çıkarmıştır.
 
AKP, KPSS’deki kopya skandalının ardından yeniden yapılandırdığı ÖSYM ile sadece kadrolaşmayı ve METEKSAN gibi şirketlere daha fazla kaynak aktarmayı amaçlamıştır. Sürekli vurguladığımız bu düşüncemizin bu şekilde doğrulanmasının arkasında kopya skandallarına sebep olan bir eğitim sisteminin varlığı bulunmaktadır. Bu sebepledir ki eğitim sistemi sınav cenderesinden kurtarılmadığı sürece bu cadı kazanı kaynamaya devam edecek, birileri her zaman bir adım önde olacaktır.
 
Soruların servis edildiği KPSS’deki kopya skandalında halen bir sonuca ulaşılamamış olması, İstanbul’da sisteme müdahale edilerek sadece kız öğrencilerin belirli okullarda sınava alınmış olması, şifrelerin varlığı, geçmişte yaşanan kopya skandalları eğitim sisteminin enkaz haline getirildiği ve birilerinin hep bir adım önde olduğu gerçeği açısından bizleri tatmin etmiştir…”denildi.
 
SES adına bir açıklamada bulunan İl Temsilcisi Yılmaz Yıldız “Niğde de örgütlü tüm demokratik kitle örgütü ve siyasi partilerin grevinize destek olmaları için buradan Niğde Hükümet Meydanından çağrıda bulunuyorum. AKP nin dayattığı sağlıkta yıkım politikalarına karşı en anlamlı mücadele araçlarından "grev silahıyla" alanlara çıkarak sağlıkta yıkım politikalarına izin vermeyeceğiz, sesimize ses grevimize destek verin" dedi.
 
Basın açıklamasına katılanlar sık sık hükümet ve ÖYSM aleyhinde  slogan attılar. Öğrenciler ilginç dövizler taşıdılar.
 
    “Yarış atı değil öğrenciyiz”, “Bir bilene bir de Gülen’e sor”, “Organize işler: ÖSYM”, “İmamın ordusu liselerden defol”, “Yandaş Geçirme Sınavı”, "YGS yaz gönder şifren gelsin”, “Mağdurum da mağdurum” “Parasız eğitim, sınavsız üniversite!”, “Gelecek bizim, gelecek şifresiz!”, “Liseler bizimdir, bizimle özgürleşecek!”, “Susma haykır YGS’ye hayır”, “Direne direne kazanacağız!”, “Türkiye uyuma öğrencine sahip çık!” sloganlarını coşkulu bir şekilde attılar.
 
Basın açıklamasının ardından davul zurna eşliğinde halay çekildi.
 
 Haber :  Afşin TÖREN
 
 
Editör: TE Bilişim