Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu'nun (PMY), mezuniyet törenine katılan Niğde Valisi Alim Barut, devletin insan odaklı hizmet verdiği bir yapıya kavuştuğunu belirterek, yeni dönemde insanın en kutsal varlık sayıldığını belirtti.

Polis okulu bahçesinde yapılan törene Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ile polis öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreninde öğrenciler adına açılış konuşmasını yapan dönem birincisi Umut Akpınar, bu yıl okuldan mezun olan 480 polis memuru adayının Türkiye'nin çeşitli yerlerinde gönüllerinde bulunan vatan, millet sevgisi ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılıkla çalışacaklarında son derece emin olduğunu belirterek, “Ağabeylerimiz adına, insan haklarına saygılı bir eğitim alarak fedakarca hizmet verme fırsatına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşımıza daima sevgi ve saygı ile yaklaşacağız. Yıkıcı değil yapıcı olacağız. Şartlar ne olursa olsun dürüstlükten ayrılmayacağız. Çünkü biz şerefli Türk Milletinin evlatlarıyız” dedi.

Polis Okulu Müdürü Mehmet Karaca, Polis Meslek Yüksek okullarının Polis Akademisine bağlı 2 yıl süreli ön lisans eğitimi veren ve emniyet teşkilatının polis ihtiyacının karşılayan ana kaynaklardan biri olduğunu belirttiği konuşmasında, “2 yıllık eğitim süresini başarı ile tamamlayan 480 öğrencimiz bugün mezun olmaktadır. Okulumuzda genç polislere mesleki bilgi ve donanımın yanında vatan ve millet sevgisi insan haklarına saygı, Atatürk milliyetçiliğine bağlılık gibi üstün meziyetler kazandırılmıştır.

Genç polisler bugün yüce Türk milletine hizmet basamağının ilk adımını atıyorsunuz. Bu yol çok zor ve bir o kadar da şereflidir. Bu yolda yürürken Atatürk ilkeleri ışığında milli ve manevi değerlerimize sahip çıkınız. Sizlerle her zaman gurur duyacağımızdan hiç şüphem yok. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diye konuştu.

Niğde Valisi Alim Barut ise mezun polislere hitaben yaptığı konuşmasında insanı esas alan, insani değerlere saygılı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti için insana hizmet etmek üzere göreve başlayan mezunlara başarılar diledi. Türkiye'nin birey olan insanın gerçekten kutsal bir varlık olduğu, devlete onurlu bir birey olduğu bir dönemi yaşadığını belirterek, “Türkiye Cumhuriyetinin Anayasasında hangi ilkelerle görev yapılacağı bellidir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinde Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı memuriyet yapılacak ve insan haklarına azami riayet sağlanacaktır. İşte böyle bir durumda yeni memurlar göreve başlıyorlar. Niğdeli vatandaşlarımızı da buradan kutlamak istiyorum. Çünkü milletine hizmet edecek bu evlatları yetiştirdiler, bugüne getirdiler. Biliyorum ki ne zahmetler çektiler ama işte bunun semeresini bugün alıyorlar. Bugünün öğrencileri yarının polis memurlarına da şunu diyorum ki, bugün bir dönüm noktası, öğrencilik hayatı geride kalıyor, meslek hayatı başlıyor. Mesleğiniz bugün gibi aydınlık, bahtınız açık olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından okulu dereceyle bitiren on polis öğrenciye çeşitli hediyeler verildi. Silah üzerine ellerini koyarak yemin eden öğrenciler, resmi geçidin ardından kep atarak mezuniyet sevincini yaşadı.
 
Editör: TE Bilişim