Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 30 yıllık deneyimi ile barınma sorunu olmayan 13 fakülte, 2 yüksekokul, 4 enstitü ve 6 meslek yüksekokuluyla aday öğrencilerini bekliyor.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu yaptığı açıklamada Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin imkanlarından söz etti.

Rektör Uslu, barınma sorunu olmayan 13 fakülte, 2 yüksekokul, 4 enstitü ve 6 meslek yüksekokulu olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin nitelikli akademik kadro, kaliteli eğitim ve araştırma, uluslararası diplomanın yanı sıra öğrenci odaklı bir yönetim anlayışına sahip olduğunu ifade etti.

23 bin 786 öğrencisi, 1050 öğretim elemanı bulunan üniversitenin bazı imkanları ise şöyle; yaklaşık 7.500 kız, 3.500 erkek KYK yurdu, yaklaşık 200 öğrenci kapasiteli Tarım Bilimleri Fakültesi öğrencilerine öncelikli Ayhan Şahenk Yurdu, özel yurt seçenekleri, apart veya kiralık evler ile öğrenciler şehirde barınma bulamamakla ilgili sorun yaşamıyor.

Eğitim Bir Sen Genel Kurulu Yapıldı Eğitim Bir Sen Genel Kurulu Yapıldı

Bütün öğrencilerine Sosyal alanlar ve Spor Tesisleri imkanı sunan üniversite Erasmus Programı hareketliliği çerçevesinde de Avrupa Birliği Ülkeleri ile öğrenci değişimi yapıyor.

Mevlana Değişim Programı kapsamında Avrupa Birliği Ülkeleri dışında kalan ülkelerle öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, İkili Akademik Anlaşmalarla Öğrenci Değişimi yapıyor.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde kayıt yapılan bölüm dışında ikinci bir bölümden diploma alma imkânı da var. Diploma imkanı sağlayan Çift Anadal Programının yanı sıra, bir diploma programına kayıtlı öğrencinin öngörülen şartları taşıması kaydıyla, aynı yükseköğretim kurumu içinde başka bir diploma programı kapsamında belirli bir konuya yönelik sınırlı sayıda dersi almak suretiyle, diploma yerine geçmeyen belge olan yandal sertifikası alabilmeleri de sağlanıyor.

Teknopark, Teknoloji Transfer Ofisi, Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve 200 den fazla laboratuvar şehir merkezine yakınlık gibi birçok avantaja sahip Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi yeni öğrencilerini bekliyor.

Editör: TE Bilişim