Öğretmenler arası Futbol Turnuvasında Yeşilgölcük 75. Yıl Türkan Yüksel İlköğretim Okulu şampiyon oldu.
 
 
Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “24 Kasım Öğretmenler Günü Futbol Turnuvası” sona erdi. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen turnuvaya Niğde merkezi ile belde ve köylerdeki ilköğretim ve lise dengi okulların öğretmenlerinin oluşturduğu toplam 20 takım katıldı.
 
Yaklaşık bir ay devam eden turnuvanın finali geçtiğimiz akşam Yeşilgölcük 75. Yıl Türkan Yüksel İlköğretim Okulu ile Asım ve Zeynep Ecemiş İlköğretim Okulu takımları arasında Aktüel Halı Saha Tesislerinde oynandı. Oldukça çekişmeli geçen final maçının normal süresi 3-3 berabere biterken sonucu penaltılar belirledi. Penaltılar sonunda Öğretmenler arası Futbol Turnuvasında Yeşilgölcük 75. Yıl Türkan Yüksel İlköğretim Okulu şampiyon oldu.
 
Öğretmenler Arası Futbol Turnuvasının her yıl geleneksel olarak düzenlendiğini vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, futbol turnuvasında il merkezinden ve köylerden gelen eğitimcilerin birbirleriyle kaynaşıp, centilmence mücadele etme fırsatı bulduğunu ifade ederek, bu tür organizelerle öğretmenler arasında güzel bir kaynaşma ortamı sağlandığını söyledi. Bu tür organizelerde kaybedenin olmadığını vurgulayan Akbıyık, “Önemli olan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştirmektir” dedi. Milli Eğitim Müdürü Akbıyık, katılan bütün takımlara da teşekkür etti.
 
Turnuvanın şampiyonu Yeşilgölcük 75. Yıl Türkan Yüksel İlköğretim Okulu olurken, ikinci Asım ve Zeynep Ecemiş İlköğretim Okulu, üçüncü Gazi İlköğretim Okulu oldu. Turnuvanın en centilmen takımları ise Selçuk ve Değirmenli İlköğretim Okulları seçildi.
 
Dereceye giren takımlar kupa ve madalyalarını Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, Müdür Yardımcıları Mesut Alkan ve Mehmet Ali Durak’ın elinden aldı.



Editör: TE Bilişim