Niğde ODTÜ Koleji öğrencileri 3-7 Şubat 2014 tarihlerinde 16 öğrenci 3 öğretmenden oluşan kafileyle Almanya’nın başkenti Berlin’e eğitim ziyareti düzenledi. . 2011-2013 tarihlerinde 8 ülkenin ortaklığıyla gerçekleştirilen “Farklı Geçmişlerden Ortak Geleceğe Avrupa” konulu projeyi tamamlayan Niğde ODTÜ Koleji öğrencileri 2014-2017 yılları arasında yeni projeyi başlatmak için hazırlık ziyareti düzenledi.

 

Niğde ODTÜ Koleji Müdür Yardımcısı Ebru Gözcü konuyla ilgili açıklama yaptı:

“Okulumuz, Almanya, Fransa,  Hollanda, İtalya, Litvanya, Bulgaristan ve Polonya’nın katılımyla gerçekleşen projeyi başarıyla tamamlamıştır. Şimdi yeni bir projenin hazırlık sürecinde ortak okullarımızın katılımıyla Berlin’de hazırlık çalışmalarımızı sürdürdük. Hollanda, İspanya, Bulgaristan ve Türkiye’den katılan 113 öğrenci bir hafta boyunca oldukça verimli çalışmalar yapmıştır. Ziyaret sırasında Almanya Parlamentosu, Berlin Duvarı, Oranienburg kentindeki Sachsenhausen Yahudi Toplama Kampı, Soğuk Savaş döneminde kullanımda olan Hohenschönhausen Hapishanesi,DDR Germany İnteraktif Müzesive çeşitli müzeler ziyaret edilmiştir. Bu ziyaretler sırasında diğer ülke öğrencilerle ortak çalışmalar yürüten öğrencilerimiz İngilizcelerini geliştirme fırsatı bulmuşlardır.

Bu çalışmalar ayrıca öğrencilerimizin sosyal ilişkilerinin ve özgüvenlerinin gelişmesine de katkı sağlamıştır. 2011-2013 tarihlerinde Avrupa’nın ortak geçmişini araştıran ve paylaşımlarda bulunan öğrencilerimiz, 2014-2017 yıllarında çalışacakları “21.yy da Avrupa’da birlikte yaşamak” konulu proje için araştırmalar yapmıştır. Sınırların önemini yitirdiği Avrupa’da birçok milletin Avrupa’da hoşgörü ve barış içerisinde ortak yaşamamın mümkün olduğu ve eldeki mevcut doğal kaynakların doğru ve yeterli kullanımıyla ilgili fikir alışverişinde bulunmuş ve yeni proje için çalışmalar yapmışlardır.”




Editör: TE Bilişim