Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremler 10 ilimizde büyük yıkıma neden oldu. Binlerce bina enkaza dönerken, çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremler 10 ilde etkili olan deprem sonrası ülke genelinde yardım kampanyaları başlatıldı. Bir yardım kampanyası da Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan organizasyon ile Kahramanmaraş'taki depremzedelere ulaştırılmak üzere hazırlanan 11 Bin kumanya 2 araçla deprem bölgesine gönderildi.

6 Şubat sabahı Kahramanmaraş'ta art arda meydana gelen depremler büyük bir felakete yol açarken, depremden zarar gören 10 ilde arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği, 50 bini geçkin kişinin yaralandığı depremin ardından tüm Türkiye depremzedeler için seferber oldu. Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü de depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta depremzedeler için 11 Bin kumanya 2 araçla deprem bölgesine gönderildi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde BAP Yönergesi Bilgilendirme Etkinliği Düzenlendi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde BAP Yönergesi Bilgilendirme Etkinliği Düzenlendi

Editör: TE Bilişim