Niğde Mehmet Akif Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi geçtiğimiz yıl yaptığı projelere hız kesmeden devam ediyor.

Turizm alanında eğitim öğretim yapan Niğde Mehmet Akif Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hazırladıkları projeleri ile ses getiriyor.

Niğde Mehmet Akif Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Özdemir konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

“Okulumuzda geçen yıl ulusal ajansın 30.000 euro ile desteklediği “Renkli Mutfaklar Atölyesi” adlı proje ile 15 öğrenci ile Almanya, Portekiz Ve Letonya da staj çalışması yaptı ve başarılı bir şekilde proje tamamlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığının 18000 tl bütçe ile desteklediği “Mutlu Gençlik Sporla Gelecek” projesinde ise öğrencilerimizin sporla teknoloji bağımlılığından uzak kalması için proje yürütüldü.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un bizzat takip ettiği “Liseliler Çok Okuyor, Çok Geziyor” projesine de katılım sağlayan okul öğrencilerimiz Antalya ve Osmaniye gençlik kamplarına davet edilmiş ve ara tatil döneminde kampa katılmışlardır. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 2023 Vizyon temalı “EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER” yarışmasında “Drama ile Yaşayan İngilizce” ile ilde üçüncü., “Matematiğin Ritmini yakala” projesi ile 2. olarak dereceler aldık.

2019-2020 eğitim öğretim yılında da okuma alışkanlığı kazandırmak, velileri okulla olan bağını arttırmak için “Annem Okulda Her Şey Yolunda” “ Okuyorum Geleceğimi Aydınlatıyorum” , matematiği sevdirmek için “Matematiğin Ritmini Yakala”, okulumuzda öğrencilerimizin yaptığı ürünleri görselleştirmek için “Kadrajımda Pişenler” isimlerinde dört tane e-twinning projesi yürütülüyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2019/1 gençlik projelerini destekleme programı kapsamında başvuruda bulunduğumuz ” GEÇMİŞİN KÖKLERİNDEN, GELECEĞİN FİLİZLERİNE” projemiz desteklenmeye hak kazanmıştır. Bu proje ile UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve tüm dünyanın dikkatini çeken Şanlıurfa'daki Göbelitepe'de  50 öğrencilerimiz ile incelemelerde bulunup ilimizdeki öğrencilere çeşitli etkinliklerle anlatılması planlanmaktadır. Projelerde emeği geçen öğretmenlerimiz Tuğba Alagöz, Fatma Tekgündüz, Gülten Gönen, Emrah Musalli, Emin Arıkan a teşekkür ediyorum dedi “

Editör: TE Bilişim