Niğde Valiliği’nce“Katılımcı Demokrasi Çağdaş Yönetim Anlayış Temelinde Etkin Muhtarlık Eğitimleri” projesi kapsamında düzenlenen Çalıştaya katılan 267 Muhtara sertifika verildi.

 İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Çalıştaya, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ufuk Nayır, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Vali Yardımcısı Mustafa Karaca, Polis Okulu Müdürü İsmail Koca, İlçe Kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Kurum Müdürleri ve Muhtarlar katıldı.

Yaklaşık 267 Muhtarın katıldığı çalıştayda konuşan Niğde Muhtarlar Dernek Başkanı Bahtiyar Yamaner, Muhtarların yerel yönetimin taşı olduğunu söyledi. Başkan Yamaner; “Muhtarlar köylerimizde ve mahallelerde vatandaşlarımızın sıkıntı ve ihtiyaçları durumunda hiç çekinmeden güvenle kendilerinden bilgi alabilecekleri, yol göstericileri ve yardımcılarıdır. Biz Niğde Muhtarlar Derneği olarak Niğde Valiliğimiz Mahalli İdareler Müdürlüğünce ortaklaşa ‘Katılımcı Demokrasi ve Çağdaş Yönetim Anlayışı Temelinde Etkin Muhtarlık Eğitimleri’ projesini hazırladık. Muhtarlarımız mahallelerinde ve köylerinde güvenlik, kültürel, ulaşım, sosyal yardım ve eğitim gibi konularında ilk başvurulacak  makam oldukları için vatandaşlarımıza her konuda rehber gibi bilgili olmalarını arzu ettik” dedi.

MUHTARLIK TEŞKİLATI YENİDEN DİZAYN EDİLİYOR

Vali Kılıç da Cumhuriyeti kuran iradenin ilk çıkardığı kanunlardan bir tanesinin köy kanunu olduğunu söyledi. Vali Kılıç;  “Ülkemizdeki demokrasinin temel taşlarını kurgularken muhtarlık teşkilatını öncelemiştir. Mahalli idari birimleri arasında en küçük yönetime hitap eden ve yönettiği kitleyle her an beraber olan teşkilat muhtarlıktır. Muhtarlık teşkilatı çağın birimine göre yeniden dizayn edilmektedir. Bu noktada gerek üniversitelerimiz, gerekse sivil toplum kuruluşlarımız gerekse bürokratlarımız 20 yıldır çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Çok güzel çalışan iyi çalışan bir Özel İdaremiz var. ‘Köylerimiz Şehir Olsun’ diye bir proje oluşturduk 2 yıldır çalıyor. Bu proje köylerimizin alt yapılarını tamamladık. Asfaltsız gittiğimiz hiç köy yok, kanalizasyonsuz hiçbir köyümüz yok, içme suyunda sorun olan tek bir köyümüz yok. Alt yapı tamam o zaman üst yapıyı tamamlayacağız” dedi.



Editör: TE Bilişim