Niğde’deki okullar uluslararası platformlarda yer alarak öğrencilerin hayata bakış açılarını geliştiriyor. Remide Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi, ‘Bilime Yolculuk’ adlı proje kapsamında Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)’ne telekonferans sistemi ile canlı bağlanarak Niğde’de bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

Okulun, CERN’deki bilimsel çalışmalara da katılan Fizik öğretmeni Erkan Üstün koordinatörlüğünde yürütülen projede, e-konferans sistemi yoluyla öğrencilere “Astronomi ve Yurt Dışında Bilimsel Kariyer” konulu konferans verildi. İnternet üzerinden canlı olarak düzenlenen konferansa konuşmacı olarak, Oxford Üniversitesinden Selçuk Topal ve NASA’dan Dr. Umut Yıldızkatıldı.

Tanıtım videolarından sonra ilk olarak Dr. Umut Yıldız, “Yıldız Oluşumu ve Gözlem Yöntemleri” adlı sunumu, Selçuk Topal “Dünyamızdan Galaksilere İçinde Yaşadığımız Evren” konulu sunumuyaptı. Devamında öğrenciler sesli ve yazılı olarak sorular sordular. Bu çalışmada Türkiye saatiyle 09.30, İngiltere saatiyle 07.30 ve Amerika saatiyle 02.30’da aynı anda Türkiye’den ilk defa 5 okul sisteme bağlı kaldı. Yaklaşık 3 saat süren e-konferansa katılan öğrencilerin bilime dair farkındalıklarının artırılması amaçlandı.

Remide Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi Müdürü Ferudun Soyak, Amerika’dan NASA ve İngiltere’den Oxford Üniversitesi ile ortak bir çalışmanın içinde olmaktan büyük gurur ve mutluluk yaşadıklarını söyledi. Müdür Soyak“Fizik öğretmenimiz Erkan Üstün koordinatörlüğünde yapmış olduğumuz projeyle öğrencilerimize bilim sevgisi kazandırmak, bilime olan ilgilerini artırarak farkındalık kazandırıp eğitimlerine katkıda bulunabilmek hedeflenmiştir. Günümüzde yaygın olan interneti ve akıllı tahtaları birleştirerek eğitimde ve bilimde nasıl değerlendirilebileceklerinin güzel bir örneğini sunduk” dedi.
Editör: TE Bilişim