Gençlik ve Spor Bakanlığının yürüttüğü ‘Genç Dönüşüm Projesi’ kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Gençlik Merkezlerindeki gönüllü öğrenciler ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda dağıtılan kırtasiye malzemelerini topluyor.

  

ÖSYM Kırtasiye Malzemeleri; 

Gençlik Hizmetleri ve Spor Niğde İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Tek Kullanımlık Sanma; Çöpe Atmaya Kalkma” sloganıyla yola çıkan proje ihtiyacı olan öğrencilere kırtasiye malzemesi sağlıyor. Sınav çıkışlarında gönüllü gençler tarafından toplanan kırtasiye malzemeleri İlimiz Merkez, İlçeler ve köylerdeki okullar ziyaret edilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

 

Bu proje ile gençler ve çocuklar arasında köprü kurulurken, yardımlaşma ve dayanışma açısından da önemli bir katkı sağlanmış oluyor. Toplanan kalem, kalem açacak ve silgiler İlimizde ihtiyacı olan ve maddi durumu olmayan çocuklara dağıtılıyor ve çocuklar bu yardımlara çok seviniyor. Kısaca ifade etmek gerekirse, hem yardım edenler bu malzemeleri atmaktansa başka birinin işine yarayacak şekilde değerlendirmiş oluyor hem de yardım alanlar böyle bir hediye aldıkları ve kendilerini düşünen birileri olduğunu gördükleri için çok seviniyorlar.

 

Atık Pil ve Mavi Kapak; 

Bakanlığın aynı projesi kapsamında geleceğin teminatı gençlerde geri dönüşüm bilincinin oluşturulması ve çevreye ve insan sağlığına zarar veren atık pillerin toplanarak geri dönüşümünün sağlanması için yürütülen Atık Pil Toplama Kampanyası Gönüllü Gençlerimizin desteğiyle devam etmektedir.

 

İl Müdürlüğüne bağlı Niğde Gençlik Merkezleri gönüllüleri okulları ve iş yerlerini gezerek proje hakkında gençlerimizi ve vatandaşlarımızı bilgilendirmekte, yapılan tanıtımlar neticesinde Gençlik Merkezindeki liderlerin ve üyelerin katkılarıyla İlimiz genelinde atık piller toplanmaktadır.

 

Toplumda çevre bilincinin ve gönüllülük faaliyetlerinin yaygınlaştırılması doğrultusunda yapılan çalışmaları sonucunda toplanan atık piller "TAP" derneğine gönderilerek dönüşümü sağlanmıştır. 

 

Ayrıca yine Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik merkezleri bünyesinde uygulamaya koyduğu “Genç Dönüşüm“ Projesi kapsamında Niğde Gençlik Merkezleri tarafından yürütülen "Mavi Kapak" projesiyle gençlerimizin topladığı kapaklar gençlik merkezimize teslim edilmiş, toplanan kapaklar sayesinde 3 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza teslim edilmiştir.

 

"Kapakları Topluyoruz Engelleri Aşıyoruz " sloganıyla yola çıkan gençlerimiz engelli vatandaşlara yardım edebilmenin verdiği mutlulukla kapakları toplamaya devam etmekte ve bu sosyal sorumluluk projesine büyük katkı sağlamaktadırlar” denildi.

 

Editör: TE Bilişim