Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, sendika olarak bu yıl ilk kez düzenlenecek toplu sözleşme öncesi taleplerini açıkladıklarını belirterek, “Eşit işe eşit ücret kararnamesinden faydalanamayan öğretmen ve öğretim elemanı için ek ödemede zam ve tazminatlar hariç olmak üzere 314 TL artış istedik” dedi.



Bir basın açıklaması yapan Özüdoğru, “Kamu çalışanlarının maaşlarına 2012 yılı için yüzde 16, 2013 içinse yüzde 14 oranında yüzdelik zam, taban aylığa ise 2012 için 120, 2013 içinse 80 TL artış talep ettik” diye konuştu.

Toplu Sözleşme Memur-Sen’in Zaferidir

Bu yıl ilk kez yapılacak toplu sözleşmenin Memur-Sen’in zaferi olduğunu belirten Özüdoğru, 12 Eylül referandumu öncesi, toplu sözleşmenin anayasa değişikliği paketinde yer almasını sağlayan ve referandumda destek veren tek konfederasyon olduklarını kaydetti.

Özüdoğru, toplu sözleşmeyi istemelerine karşın bu kapsamda düzenlenen çalıştaya katılma ciddiyetinden uzak konfederasyonların, bugün toplu sözleşmeye sahip çıkma yarışında olduğuna dikkat çekti. Hizmet kolu toplu sözleşmesinin yasadan çıkarılmasını engelleyenin de yine Memur-Sen olduğunu söyleyen Özüdoğru, “Toplu sözleşme yasasının çıkması için bu kadar mücadele eden Memur-Sen, toplu sözleşme sürecinden de başarıyla çıkacaktır” dedi.


Editör: TE Bilişim