Memur-Sen Konfederasyonu Niğde İl Temsilciliği Üyeleri için Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans ile Doktora imkânı sunuyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Memur-Sen Konfederasyonu Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, kariyer yapma hedefi olan eğitimcilerin sonuna kadar yanında olacaklarını belirterek, “Slogan değil, hizmet ve akademik sendikacılık yapıyoruz” dedi.

 

Özüdoğru Yüksek Lisans ve Doktora programının şartlarını açıkladı:

 

·         Bu programlar KKTC Akdeniz Karpaz Üniversitesi ile Nevşehir Üniversitesi işbirliğinde yürütülen ve diplomada 2 üniversitenin de onayı bulunan bir yüksek lisans ve doktora programıdır.

·         Yüksek lisans programları ve doktora programları kesinlikle işletme programları altında değil, Eğitim fakülteleri ve enstitüleri bünyesinde açılacak olup, mezun olduğunuz alan EĞİTİM YÖNETİMİ ve DENETİMİDİR.

·         Programın eğitim süresi yüksek lisans tezli ve tezsiz için her ikisinde de 15 ay dır.

·         Dersler iki haftada bir hafta sonları cumartesi ve pazar günleri olacaktır.

·         Doktora programı 3 yıllık bir program olup, 7 ders ve tez sürecinden oluşacaktır.7. dersin bitiminde sınav için bir defaya mahsus olmak üzere Kıbrıs Akdeniz Karpaz üniversitesine gidilecektir.

·         Tezli yüksek lisans için ALES ten 55 puan istenmekte olup, öğrencilik süresince bu puan alınabilmektedir. Kayıt esnasında 55 puan istenmeyecektir.

·         Tezsiz yüksek lisans programları için ales ve yabancı dil şartı aranmamaktadır.
Doktora programı için yine ALES ve yabancı dilden 55 puan istenmekte olup, bu da öğrencilik süresince alınabilmektedir.

·         Dersler Nevşehir il sınırlarında olacaktır ki, zaman zaman ikamet bölgesinde de eğitim alınabilecektir.

·         Yüksek lisans tezli ve tezsiz program ücreti 6.000 TL.  olup, 10 taksit halinde ödenebilmektedir.

·         Doktora programı 18.000 TL. olup altı aylık dilimler halinde 1. taksit peşin olmak kaydıyla 6.000 TL. lik dilimler halinde ödenebilmektedir.

·         Doktora için alan şartı aranmamaktadır. Öğrenci adayı Yüksek lisansını hangi alanda tamamlarsa tamamlasın doktora programına kayıt yaptırabilmektedir.

·         Aynı şekilde Yüksek lisans için de alan şartı bulunmamaktadır.

·         Bir sınıf 30-35 kişilik gruplarda oluşmaktadır. Bu sayıların dışına kesinlikle çıkılmamaktadır.

·         Derslerin başlama tarihleri olarak yeterli sayı oluşması halinde yüksek lisans için eylül 2013 tarihi, doktora içinse ekim-kasım 2013 tarihi planlanmaktadır.

·         Eğitim yönetimi ve denetimi dışında işletme, sağlık kurumları işletmeciliği, iş sağlığı ve güvenliği Psikolojik danışmalık ve Rehberlik alanlarında da yüksek lisans tezli-tezsiz ile doktora programları da açılabilmektedir.
Yine sertifika programları da (Eğitimcinin eğitimi, yaşam ve öğrenci koçluğu... gibi) açılabilmektedir. Bu programların tamamının ücret eğitim yönetimi ve denetimi programlarından  farklılık göstermektedir.
  

Editör: TE Bilişim