Dr. Sadık Ahmet İlköğretim Okulu proje dönüşü Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser'i makamında ziyaret etti.
 
Proje kapsamında Macaristan’a giden öğretmen ve öğrencileri makamında kabul eden Ziya Eser, öğrencilerin ülkemizi ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi.
 
AB Projelerine büyük önem verdiklerini vurgulayan Eser, “Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin belki de hayatlarında ilk kez yurt dışına çıkıp, bilgi ve birikimlerini artırmaları sonra buradan öğrendikleri bilgileri hayatlarına yansıtmaları bizleri ziyadesiyle sevindirmektedir. Okullarımız bu tür projelerle sık sık yurtdışına gitmektedir ve gitmeye de devam edeceklerdir” dedi.
 
Dr. Sadık Ahmet İlköğretim Okulu, Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamındaki "School of Scouts" isimli projesi kapsamında, geçen hafta Macaristan'ın Miskolc şehrindeki proje ortakları Ronai Ferenc ilköğretim okulunu ziyaret etti. Bir hafta süren proje faaliyetleri kapsamında yöremizdeki halk oyunları, tanıtım videoları, pekmezi, elma ve köfteri ile ilimizi en iyi şekilde tanıtmaya çalıştı. 
 
Macaristan izlenimlerini İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser ile paylaşan Dr. Sadık Ahmet İlköğretim Okulu Müdürü Şenol Gök, Macaristan’da kaldıkları bir hafta boyunca Macar ve Polonyalı öğrencilerle Türk öğrencilerin İngilizce anlaştıklarını ve herhangi bir sorun yaşamadıklarını söyledi.
 
Avrupalılar 23 Nisan’a katılacaklar!
Miskolc şehrinde ve başkent Budapeşte'deki izlenimlerini aktaran öğrenciler, Macar ve Polonyalı öğrencilerin 2011 yılı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı faaliyetlerine katılma isteklerini de İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser'e iletti. Çocuk bayramı kutlamalarına farklı ülkelerden öğrencilerin de katılmasının faaliyetleri daha renkli hale getireceğini belirten Milli Eğitim Müdürü Eser, öğrencilerin ilerleyen yıllarda daha büyük projelerle faaliyetlerini devam ettirmelerini isteyerek proje ekibine ve öğrencilere teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilişim