Bor İlçe Halk Kütüphanesinde Kültürel Söyleşilere Devam Bor İlçe Halk Kütüphanesinde Kültürel Söyleşilere Devam

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (KOP) Başkanı Mahmut Sami Şahin, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne  ziyarette bulunarak Fotovoltaik Teknolojileri Araştırma Laboratuvarında ve UNİKOP Enerji Evinde incelemelerde bulundu. Başkan Mahmut Sami Şahin’e Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcsı  Prof. Dr. İlyas Gökhan ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Prof. Dr. Kubilay Akçaözoğlu eşlik etti.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  ve KOP iş birliği ile Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezide “Silisyumun Saflaştırılmasına Yönelik Araştırma” projesi kapsamında Silisyumun saflaştırılmasına ve işlenmesine yönelik altyapı kurulmaktadır. Fotovoltaik Teknolojileri Araştırma Laboratuvarında güneş seviyesi saflığında n-tipi Si kütük üretim sisteminin kurulumu tamamlandı. Proje yürütücüsü Dr. Öğr.Üyesi Ayşe Seyhan burada konuyla ilgili gelişmeler ve yeni projeler hakkında KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin ve Rektör Prof.Dr. Muhsin Kar’a detaylı bilgi verdi.

Fotovoltaik Teknolojiler Araştırma Laboratuvarının ardından KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin ve beraberindeki heyet incelemelerde bulunmak üzere UNİKOP Enerji Evine de bir ziyaret gerçekleştirdi. Heyete burada da Prof. Dr. Yüksel Kaplan tarafından Enerji Evinin fiziki ve teknolojik imkanları hakkında detaylı bilgiler verildi. Prof. Dr. Yüksel Kaplan buradaki çalışma ile yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaştırılmasının, bölgemizde enerji verimliliği hakkında farkındalık oluşturulmasının ve toplumda enerji verimliliği bilincinin artırılmasına katkı sağlanmasının amaçlandığını ifade etti. Prof. Dr. Yüksel Kaplan ayrıca Enerji Evine, çevreci bir sistem dizaynı ile öğrenci kafeteryasının yapılacağını da belirtti.

Editör: TE Bilişim