Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kütüphane Haftasında Öğrencilerine Ödül Verdi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kütüphane Haftasında Öğrencilerine Ödül Verdi

Bor İlçesi Kemerhisar Beldesi Prof. Dr. Ali Yaramancı Çok Programlı Anadolu Lisesi paydaş olduğu  etwinning projesi gerçekleştirildi.

Kuruculuğunu Öğretmen Kubilay Ortaokulu resim öğretmeni Nermin Sinan ile Bursa İnegöl Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi alan öğretmeni Rukıye Ölmez paylaşırken proje ortaklığını; Sema Kocamanoğlu/Düzce Mevlana Mtal, Sema Özarslan/Sultanbeyli Ç.P.A.L, Şenay Arıman/Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Mtal, İlknur Şağban/Karadeniz Mtal, Aslı Pınar Kansu/Mersin Özel Toros Ortaokulu, Emel Memiş/Prof.Dr. Ali Yaramancı Ç.P.A.L, Harun Köykun/Mahmut Sami Ramazanoğlu Kız Aihl, Döndü Belli/İnegöl Nene Hatun Mtal yürütmekte.

Proje ortağı olduğumuz eTwinning projesi ile öğrencilerin kendi kahramanlarını yaratıp onlara hikayeler yazarak sahnede oynatmaları amaçlanıyor.

Proje ile öğrencilerin yaratıcı düşünme becerilerini arttırmak,hayal gücünü geliştirmek,üç boyutlu düşünüp ürünler ortaya koyabilmek,kendi özgür düşüncelerini paylaşmak,kendi özgün kahramanını oluşturmak,yazılan metinler ile ilgili görsel çizim yapmak ve tasarlamak, kendini doğru ifade edebilen bireyler yetiştirmek,doğru ve etkili yazı yazma ve etkili anlatım becerilerini geliştirerek hayata hazırlamak,öğrenciler arası iletişim ve işbirliğinin geliştirerek özgüvenini arttırmak,web 2 araçlarını kullanarak dijital değişime ayak uydurmak gibi becerilerini geliştirmeyi hedeflendi. 

Proje ortağı Kemerhisar Prof .Dr Ali Yaramancı ÇPAL Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alan Öğretmeni Emel Memiş Konu ile ilgili açıklasında ; "Çocukken büyük, güçlü, güzel, olağanüstü yetenekli, ölümsüz, yenilmez, kararlı, cesur, iyilerin yanında, özgür kahramanlara inanmaya gereksinim vardır. İlk kahramanlarımız kimimize göre anne ve babalarımız oldu. Daha sonra onların yerini masalların, çizgi romanların, kitapların, filmlerin, tarihimizin, efsanelerimizin kahramanları aldı çocukluk hayalımız olan kahramanlar hepimizi heyecanlandıran hayal dünyamızda çok önemli bir yere sahip, bizde bu proje ile kendi Kahramanlarımızı oluşturmak istedik her kahramanımızın belli özellikler verdik kimi cesur oldu kimi olağanüstü yetenekli kimide yenilmez kararlı bireyler , proje süresince oluşturduğumuz kahramanları üç boyutlu hale getirdik hikayelerimizi oluşturup arkadaşlarımıza ailelerimize anlatarak bizler bu proje ile hayal kahramanlarımızı kendimiz yaratarak hem gözlerine bakabilecek hem ellerini sıkabilecek hem de onlara dokunabileceğiz’’ dedi’



 

Editör: TE Bilişim