Özkan ; "İthal Öğretmen Uygulaması, İthal düşünce sahibi olanların düşünebileceği bir çözümdür."
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikasına bağlı Eğitim-İş Sendikası İl Temsilcisi Timur Özkan ithal öğretmen konusunda basın açıklaması yaptı.
Timur Özkan açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

Milli Eğitimde 200 000 öğretmen açığı varken,327 bin öğretmen atanmayı beklerken, bugüne kadar ataması yapılmayan 21 öğretmen intiharı seçmişken, öğretmenler mevsimlik işçi gibi çalıştırılırken,Milli Eğitim Bakanı bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor.
         İthal edilmedik bir öğretmenimiz kalmıştı.O da yakında geliyor. Basında yer alan habere göre MEB, Anaokullarında çalıştırmak üzere 40 bin yabancı öğretmenin ataması için hazırlıklar yapıyor.KPSS yok, beklemek yok , sıra yok ,yabancı olmak yeterli.Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya, nere vatandaşı olursanız olun.TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşı olmayın yeter.
Bu kadarına da pes doğrusu!
          Türkiye’de atama bekleyen İngilizce öğretmenlerine ihanetin ötesinde, Türkiye’de İngilizce öğretmeni yetiştiren üniversitelere, akademisyenlere de hakaret niteliğindedir.Kadrolu öğretmene ders ücretini kısan,vekil öğretmen maaşına gelince kaynağım yok diyen,öğretmensiz derslikleri akıllı tahtalarla dolduran bir Milli Eğitim Bakanlığından da ancak,adı FATİH olan bir projeye ithal öğretmen ataması beklenirdi zaten.
Bir milli eğitim bakanının bunu yapması demek

Türkiye de kaç öğretmenin işsiz dolaştığını henüz bilmediğini,biliyorsa da umursamadığını,
Kendi eğitim sisteminde, iyi öğretmen yetiştiremediğini,
Şu zamana kadar yetiştirdiği öğretmenlerine güvenmediğini,
Bundan sonra da nitelikli öğretmen yetiştiremeyeceğinin ön kabulüdür.
Zaten toplumda saygınlığı kaybettirilen öğretmenlik mesleğinin, Türk öğretmenleri    açısından tamamen itibarsızlaştırılmak istendiğinin,
Milli eğitimin içinde oluşturulmak istenen kutuplaşmalara bir yenisinin eklenmek istendiğinin,
Türk yurttaşlarına kısılan kesenin ağzının, yabancılara ağzına kadar açıldığının,
Kısacası; Söylenecek tek söz var:YAZIK,ÇOK YAZIK. Mustafa NECATİ’lerin, Hasan Ali YÜCEL’ lerin   koltuğunda artık hangi düşüncenin oturduğu böylece daha net bir şekilde ortaya çıkmaktadır.
Eğitim İş Sendikası olarak bu uygulamayı kınıyoruz Bu girişime,  halkımız da Milli Eğitim camiası da gereken karşılığı mutlaka verecektir.

Editör: TE Bilişim