İstiklal Marşı’nın Kabulünün 93. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy Niğde’de Anıldı

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma Niğde’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Niğde Kültür Merkezi’nde Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Niğde Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından düzenlenen etkinliğe, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ufuk Nayır, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl,  Kurum Müdürleri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Niğde Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Salih Yaşar’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

 

Okul Müdürü Yaşar, “İstiklal Marşı bir milletin aynı duygu ve düşünceler etrafında birleşmesidir.  İstiklal Marşı bir milletin özü ve yansımasıdır. Yazıldığı dönemi gözden geçirdiğimizde İstiklal Marşı’nın yalnız bir şiir olmadığını anlayabiliriz. Bu vatan bizlere atalarımızın emanetidir. Bağımsızlık mücadelesi döneminde öyle bir şiir yazılmıştır ki millete kurtuluş mücadelesinde ışık tutmuştur. Milletin ıstırabını derinden hisseden Mehmet Akif, milli mücadelenin ruhuna tercüman olan o büyük, eşsiz şiirini gece gündüz gözünü bir an dahi kırpmadan kaleme almıştır. Bizler, Mehmet Akif’in “Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet, Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin İstiklal” dizelerini her zaman ruhumuzda hissedeceğiz. İstiklal şairi ruhun şad olsun. Bu millet seni asla unutmayacak.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Programda Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan slayt gösterileri, sunum ve şiirler ile devam edildi. Programda öğrenciler tarafından okunan şiirler salondakiler tarafından çok beğeni topladı.

 

Programın son bölümünde 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri, Vali Necmeddin Kılıç ve protokol tarafından verildi.

 

 

Editör: TE Bilişim