Niğde’de “Mavi Gök-Yeşil Yaprak” projesi kapsamında ilköğretim okulları arasında yapılan değerlendirme sonuçlarına göre ödül töreni yapıldı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği, Mavi Gök Yeşil Bayrak Projesi yarışmasında Niğde’de dereceye giren 3 okula ödülleri, ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Niğde İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle verildi. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Müdür Yardımcısı İsmail Karacan ve ödül alan okulların müdürleri katıldı.
 
Mavi Gök Yeşil Bayrak Projesi ödül töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, çevrenin önemini anlatıp, gelişmiş ülkelerde çevreye verilen önemin okullarda başladığını vurguladı. Okullarda çevre bilincinin verilmesi açısından bu projenin çok önemli olduğunu belirten Eser, “Mavi Gök-Yeşil Yaprak projesi ise sadece ilköğretim okullarımızda düzenlenmektedir. Eğitimi sadece bilgi alışverişi olarak düşünmemek gerekir. Çocuğun davranışlarında olumlu yönde değişiklik yapmak eğitimin en önemli amaçlarından biridir. Bu yüzden bu tür projeler ile çocuklarda çevre bilincinin yerleşmesine, okullarda bu kültürün yaygınlaşmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
 
Mavi Gök Yeşil Bayrak Projesi'ndeki amacın mavi göğün temiz havayı ve yeşil yaprağın ise temiz çevreyi işaret ettiğine dikkat çeken Eser, bu projede bayrak ve plaket kazanan okulları kutladı.


Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Karacan ise, Mavi Gök Yeşil Bayrak Projesi'ne Niğde’den 4 okulun müracaat ettiğini, 29 kategoride yarışan okullardan ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Niğde İlköğretim Okulu, Karaatlı Şehit Şahin Yılmaz ve Ali Ulvi Arıkan İlköğretim Okullarının bayrak ve plaket almaya hak kazandıklarını söyledi.
 
Konuşmaların ardından okullara ödülleri verildi.
 
Editör: TE Bilişim