Niğde Hüdavend Hatun İşitme Engelliler İlk Okulu öğrencilerine yazarlar tarafından işaret diliyle öykü anlatıldı.

 

 

Niğde Hüdavend Hatun İşitme Engelliler İlk Okulunda düzenlenen öykü günlerine Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tüfekçi, Şube Müdürü Ahmet Sinan Ecer ve Niğdeli yazar Murat Soyak katıldı. Yazarlar tarafından anlatılan öyküleri İşitme Engelli öğrencilere öğretmenleri tarafından işaret diliyle çevrilerek anlatıldı.

 

Öyküleri işaret diliyle öğrencilere aktaran öğretmenlerini dikkatle izleyen işitme engelli öğrenciler, program sona erdiğinde birbirleriyle işaretleşerek öykülerden bahsetmeleri yazarları hem sevindirdi hem de duygulandırdı.

 

 

Öykü günleri hakkında bir konuşma yapan ve kendisi de Yazsanbir Yönetim Kurulu üyesi olan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tüfekçi, “Biz yazarlar ve sanatçılar birliği olarak kütüphaneler haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Başlangıcımız anlamlı olsun diye işitme engelliler okulunda öykü günleri programı adı altında yaptık. İşitme engelli öğrencilerimize bizim yazdığımız öykülerimizi işaret dili öğretmenimiz aracılığı ile aktardık. Büyük bir zevkle dinlediler, hoş bir etkinlik oldu. Bunu hafta boyunca çeşitli okullarda etkinliklerimiz devam edecektir. Yazarlar ve Sanatçılar birliği olarak bizim şu ana kadar sekiz-dokuz tane arkadaşımızın güzel öykü ve deneme üzerine eserleri var. Bunları hem ilimizde çeşitli yerlerde tanıtmaya çalışıyoruz hem de bu haftaya özel olarak öğrencilerimize okuyup onların da bir yol haritası çizmeleri için onlara önder ve rehber olmaya çalışıyoruz. Özellikle hayatta hiçbir şey engel değildir. “Okumak İçin göze, dinlemek için de kulağa gerek yok!” sloganı ile yola çıkıp ilk önce buradan başladık ki bu çocuklarda yazar olabilir bunlara bu mesajı vermeye çalıştık. Umarım başarılı olup bu mesajı verebilmişizdir’ diye konuştu.

 

 

Niğde Hüdavend Hatun İşitme Engelliler İlkokulu tarafından düzenlenen öykü günlerinde işitme engelli öğrenciler için çeşitli sosyal faaliyet yaptıklarını söyleyen Okul Müdürü Dalkılıç, “Öğrencilerimiz için Kütüphaneler Haftasında farklı bir etkinlik yapmak istedik. Yazarlarımızın ağzından birebir öykü okumalarını istedik. Yazarlarımızın buraya kadar gelip öğrencilerimizle buluşmaları çok güzel oldu. Öğrencilerimiz için bu tür faaliyetleri sürekli yapmayı planlıyoruz” dedi.

 

 

Amaçlarının öyküyü ve öykü vesilesi ile iyiliği, mutluluğu, güzelliği paylaşmak olduğunu söyleyen Yazar Murat Soyak ise, ‘Yazarlar ve sanatçılar birliği olarak çeşitli okullarımızda Edebiyat, Kültür-Sanat faaliyetlerinde bulunuyoruz. Bugün işitme engelliler okulunda okul müdürümüz Musa Dalkılıç beyin daveti ile bir öykü günü gerçekleştirdik. Amacımız öyküyü ve öykü vesilesi ile iyiliği, mutluluğu, güzelliği paylaşmak, engelleri bir şekilde ortadan kaldırarak öyküde, sanatta ve kültürde buluşmaktır. Bugün Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Yusuf Tüfekçi ile birlikte öykülerimizi okuduk. Öykülerimiz işaret dili ile öğrencilerimize aktarıldı. Bu gerçekten bizim için de güzel bir tecrübe, güzel bir paylaşım oldu. Hayata ve insana dair yazdıklarımızı çocuklarımızla, gençlerimizle burada paylaşmak bizim için büyük bir kazanım’ şeklinde konuştu.

 

 





Editör: TE Bilişim