Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı hemşerimiz Okyay Uçan  Profesör  ünvanı aldı. 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde İktisat Bölümü İktisat Politikası Ana Bilim Dalında Doç. Dr. olarak görev yaparken profesör ünvanı alan Okyay Uçan'a profesör belgesi   geçtiğimiz gün Üniversite Kongre Merkezinde yapılan "Üniversite 2020 Ödülleri"  töreninde verildi. 

OKYAY UÇAN KİMDİR?

1978 Niğde doğumlu olan Prof. Dr. Okyay Uçan, ilk ve orta öğrenimini Konya’da tamamladıktan sonra, lise öğrenimini Kayseri Fen Lisesi’nde tamamladı. Lisans öğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nde yüksek onur öğrencisi olarak tamamladı.

Üniversite eğitimi sırasında seçtiği yabancı dil olan Almanca’da da kendini geliştirdi. TÜBİTAK Bilgi İşlem Müdürlüğü’nde Oracle ve SQL üzerine staj yaptı. Üniversite öğrenimi boyunca Matematik Bölümü Bilgisayar Labaratuvarı’nda öğrenci asistanlığı yaptı.

Doktorasını Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim dalında tamamlayan Uçan'ın ulusal ve uluslararası birçok eseri bulunmaktadır. Halen, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı olan Prof. Dr. Uçan, İktisat Bölümü İktisat Politikası Ana Bilim Dalında çalışmalarına devam etmektedir.

TÜBİTAK Başkanı Akademisyenlerle Buluştu TÜBİTAK Başkanı Akademisyenlerle Buluştu

Editör: TE Bilişim