Niğde Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri çok anlamlı bir çalışmaya imza attı. Okul onur kurulunun öncülük ettiği çalışmada öğrencilerin gün içinde farkında olmadan sarf ettikleri kötü söz ile mücadele etmek amaçlandı. 

Çalışma da daha önce güzel söz söylenmenin öneminin anlatıldığı güzel sözler tüm sınıfların panolarında sergilendi. Daha sonra “güzel söz de sahibinindir. Güzel düşün, güzel konuş” Sloganının yazılı olduğu kokartlar okul müdürü ve öğretmenleri tarafından sınıf sınıf gezilerek öğrencilere takıldı. Bu kokart sayesinde öğrencilerin bilinç düzeyinin artırılması ve gün boyu kötü söz den uzak durmaları amaçlandı.

Çalışmaya imza atan Fatih Anadolu lisesi okul müdürü Ramazan Çili, sınıfları dolaşarak güzel konuşmanın öneminden söz etti. İnsanlık onurunun kötü sözle yanyana gelemeyeceğini söyleyen okul müdürü “küpün içinde ne varsa dışına o sızdırır. Eminim siz kıymetli öğrencilerimiz bundan sonra bu kıymete uygun söz ve davranışlar içerisinde olmak için çok daha fazla gayret göstereceksiniz” dedi.

Çili, hem öğrencilerin kötü sözde uzak durmasını sağlamak, hem bu davranışın öğrenciler vasıtasıyla dalga dalga topluma yayılmasını sağlamak olduğunun altını çizdi.

Kokartlarını takan öğrenciler öğretmenlerine teşekkür ederken, bundan sonra daha dikkatli olacaklarına söz verdiler. Ve gün boyu kokartlarını gururla taşıyacaklarını söylediler.








Editör: TE Bilişim