Prof. Dr. Nurdan Özalp’ın vefatından 2 gün önce, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e yazdığı ve ülkemizin eğitim alanındaki sorunları ve çözüm önerilerini içiren mektubu, vefatından sonra  kız kardeşi Prof. Dr. Ümran Özalp tarafından Gürer’e teslim edildi.

Adeta bir vasiyeti andıran mektupta, Prof. Dr. Nurdan Özalp, mevcut Anayasanın halkın sorunlarını çözemeyeceğini, üniversite giriş sınavı yerine lise bitirme sınavı yapılması gerektiği gibi önemli konulara değiniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 23 Ağustos Salı günü vefat eden Gümrük ve Tekel eski Bakanı merhum Haydar Özalp’ın kız kardeşi Prof. Dr. Nurdan Özalp’in Bor ilçesine bağlı Bahçeli beldesindeki ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Özalp ailesine taziyelerini ileten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, burada önemli bir sürprizle karşılaştı. Merhume Nurdan Özlap’ın vefatından 2 gün önce CHP Milletvekili Gürer’e yazdığı mektubu, merhumenin kız kardeşi Prof. Dr. Ümran Özalp tarafından Gürer’e teslim edildi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kütüphane Haftasında Öğrencilerine Ödül Verdi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kütüphane Haftasında Öğrencilerine Ödül Verdi

Hayatı özellikle eğitim alanındaki başarılarla dolu olan ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde rektör yardımcılığı görevinde de bulunan Prof. Dr. Nurdan Özalp’ın CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e vefatından 2 gün önce yazdığı mektupta mevcut Anayasa’nın halkın sorunlarını çözemeyeceği belirtiliyor.

Mektupta ayrıca Prof. Dr. Özalp, eğitim alanındaki sorunlar ve çözüm önerilerini de sıralıyor. Mektubunda YÖK Kanununun değiştirilmesi gerektiğine değinen Prof. Dr. Nurdan Özalp, Türkiye’nin en önemli problemlerinden birinin eğitim sistemindeki sorunlar olduğuna dikkat çekiyor.

SON NEFESİNDE BİLE ÜLKENİN SORUNLARIYLA İLGİLENDİ

93 yaşında hayata gözlerini yuman Prof. Dr. Nurdan Özalp adeta son nefesinde bile ülkenin sorunlarına dikkat çekiyor ve çözüm yollarını da anlatıyor. Mektubunda, eğitimle ilgili sorunların CHP Milletvekili Gürer’in vasıtasıyla kamuoyuna ve yetkili kurumlara ulaştırılmasını vasiyet eden Prof. Dr. Nurdan Özalp, üniversitelere giriş sınavları yerine liseleri bitirme sınavı yapılması gerektiğini. YÖK’ün mevcut yapısının mutlaka ele alınarak YÖK Kanununun değiştirilmesi, köy okullarının açılması, 1961 Anayasanı esas alınarak, Anayasa değişikliğinin de mutlaka yapılması gerektiğine işaret ediyor.

VASİYET GİBİ MEKTUP

Prof. Dr. Nurdan Özalp’ın vefatından 2 gün önce kendisi için yazdığı mektubu, vefat ardından  kız kardeşi Ümran Özalp’ten teslim alan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ömrünü eğitime adayan, ülkenin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaları son nefesine kadar sürdüren Merhumenin adeta vasiyet gibi yazarak bize iletilmesini istediği mektubu biz de gerekli mercilere ulaştıracağız ve mektubun içeriğinde yer alan bu sorunların çözümüne yönelik mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

PROF. DR. NURDAN ÖZALP

Niğde'nin Bor ilçesinde 1929 yılında doğdu. İlk ve ortaokulu Bor'da liseyi Adana kız lisesinde bitirdi. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik bölümünden 1954 yılında mezun oldu. Muhsin Ertuğrul'un Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü döneminde Ankara Devlet Opera ve Tiyatrosunda ışık operatörü olarak 1961 yılına kadar görev yaptı.

Daha sonra fizik alanındaki çalışmalarını Erzurum Atatürk üniversitesi, Paris'te Stubborn Üniversitesi, ABD’de Lincoln Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve İngiltere’de Cambride üniversitesinde sürdürdü. 1969 yılında fizik doktorasını tamamladı. 1972'de doçent, 1978'e profesör oldu, Karadeniz Teknik Üniversitesinde Rektör yardımcılığı yaptı.

Editör: TE Bilişim