Niğde Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Proje Destek ve Uygulama Birimi tarafından hazırlanan “Erasmus+ Gençlik Programları Uygulamalı Proje Hazırlama Eğitimi” Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazanmıştı. Bu kapsamda yapılan eğitim başladı.

Niğde Valiliği'ne bağlı kamu kurumlarındaki personellere ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyelerine yönelik olarak Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde; ilimizde proje hazırlama kapasitesinin arttırılması, kamu kurumlarında ve sivil toplum kuruluşlarında proje üretimi ve yürütülmesinin yaygınlaştırılması, Erasmus+ Gençlik Projeleri’nin başvuru sayısının yükseltilerek başarının çoğaltılması hedeflenmektedir. Eğitimin ilk gününde katılımcılara Proje Döngüsü Eğitimi verilerek, Türkiye ve dünyadaki bütün proje hibe çağrıları karşısında “Proje nasıl yazılır, yönetilir, bir proje analizi nasıl gerçekleştirilir ve konu edilen hibe çağrıları nelerdir?" soruları cevaplandırıldı.

 

 Erasmus+ Gençlik Projeleri’nin ayrıntılı olarak anlatılacağı uygulamalı eğitimde; proje ön hazırlığı, analiz ve planlama çalışmaları, mantıksal çerçeve matrisi, proje hazırlama, proje uygulama, proje değerlendirme ve örnek projeler konularının işleneceği eğitim sonunda tüm katılımcılara sertifika veriliyor.



Editör: TE Bilişim