Bu çocuklar bizim!... Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası Niğde’de hız kesmeden devam ediyor…
 
Evde eğitim yapan çocukları ziyaret eden Niğde Valisi Âlim Barut, hastalıkları ve özürlülükleri nedeniyle en az 6 ay süreyle okullarına devam edemeyen ilköğretim düzeyindeki öğrenciler için ilimizdeki "Evde Eğitim Projesi"nin başarıyla sürdürüldüğünü söyledi.
 
Niğde Valisi Âlim Barut ve Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Alkan tarafından evlerinde ziyaret edilen öğrenciler ve aileleri bu hizmetten oldukça memnun olduklarını belirterek; çocuklarının akranlarından geri kalmadıklarını ve hastalıklarını bir nebze de olsa unuttuklarını söyledi.
 
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hastalıkları nedeniyle okula gidemeyen öğrencilere, “Eğitim Her Engeli Aşar” projesi kapsamında evlerinde eğitim veriliyor.
 
Niğde’nin bu projede geçtiğimiz yıl 17 başarılı il arasında yer aldığını vurgulayan Vali Barut, “Geçen yıl yakaladığımız bu başarıyı bu yıl da sürdürmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Şartları ne olursa olsun eğitim almayan birey kalmamasını amaçlıyoruz. Bütün gaye ve çabamız bu yöndedir.” dedi.
 
Başta aileler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin engellilerin de eğitim görebileceğine, çalışma ve sosyal hayatta başarılı olabileceğine inanması gerektiğini belirten Vali Âlim Barut, “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyasının amacının engelli bireyleri eğitimden yararlandırmak olduğunu açıkladı.
 
Evde Eğitim ücretsiz!
Çevresinde veya ailesinde okula gidemeyecek kadar hasta çocukları olan vatandaşların Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurabileceklerini belirten Vali Barut, evde eğitimin ücretsiz olduğunu ve bütün masrafların devlet tarafından karşılandığını sözlerine ekledi.
 
“En büyük engel eğitimsizliktir”
Hastalıkları nedeniyle okula gidemeyen çocuklara alanında deneyimli ve özel eğitim almış öğretmenler tarafından eğitim verildiğini söyleyen Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Alkan, bu öğrencilerin evlerinde sınıf ortamı oluşturulduğunu söyledi.
 
Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası aralıksız olarak sürdürüldüğünü belirten Alkan, en büyük engelin eğitimsizlik olduğunu söyledi. Atatürk'ün 'Eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur' sözünü ilke edindiklerini belirten Alkan, “Niğde’mizde feda edilecek hiçbir engelli öğrencimiz yoktur” dedi.
 
Fenerbahçe formasına kavuştu
Vali Barut’un evinde ziyaret ettiği 10 yaşındaki SP hastası Durmuş Maden, 5 buçuk aylık prematüre olarak doğmuş. Hastalığına rağmen hayata tutunan, bilgisayar ve internet kullanan, tuttuğu takım Fenerbahçe’nin renkleriyle süslü odasında kendine yeni bir dünya kurmuş.
 
Matematik öğretmeni olmak istediğini belirten Durmuş Maden “Her şeyim tamam. Bütün ihtiyaçlarım karşılanıyor” dedi. Küçük Durmuş, Fenerbahçe’yi tuttuğunu ve Alex’e hayran olduğunu söyledi. Vali Barut da bir sürpriz yaparak isminin yazılı olduğu Fenerbahçe formasını Durmuş’a hediye etti.
 
Alperen tekerlekli sandalye istedi
Kas erimesi hastalığından dolayı iki yıldır yaşıtlarıyla beraber olamayan, okula gidemeyen 13 yaşındaki Alperen Kaya, evde eğitimden ve öğretmeninden çok memnun olduğunu söyledi. Alperen Kaya, gezmek ve arkadaşlarıyla birlikte olabilmek için Vali Barut’tan tekerlekli sandalye istedi. Vali Barut da Alperen’e sandalye sözü verdi.
 
 
Editör: TE Bilişim